haber

Nehir’in 6 yaş çizgileri hayran bıraktı

NEİHR imzasıyla resimlerini sergileyen minik Nehir, yeteneğiyle büyükleri kendine hayran bıraktı. Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi, doğuştan gelen bir yeteneğin resim sergisine ev sahipliği yapıyor. 2010 yılında Bursa’da Mehtap ve Cem Bozkurt’un çocukları olarak dünyaya gelen Nehir, 1,5 yaşında eline aldığı tükenmez kalemle, oturma gruplarından duvarlara kadar evin tüm köşesini karalamaya başladı. Çizimleriyle annesi ve babasının dikkatini çeken Nehir, gün geçtikçe çizimini geliştirerek hayal dünyasında canlandırdığı karakterleri kağıda dökmeye başladı. Annesinin anlattığı masallar ve ninnilerden esinlenerek anlamlı kompozisyonlar çizmeye başlayan minik yetenek, Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi’nde “6 Yaş Çizgisi” isimli resim sergisi açtı. Minik yetenek Nehir’in açtığı serginin açılışına Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Aysel Okumuş, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, Nehir’in okul arkadaşları ve çok sayıda davetli katıldı.

NEHİR ÇİZGİLERİYLE HAYRAN BIRAKTI 

Nehir’in çizimlerini hayranlıkla izlediğini söyleyen Meclis Üyesi Aysel Okumuş, Nehir’in 1,5 yaşından itibaren başladığı çizimleriyle ileri doğru adımlar attığını kaydetti. Okumuş, “Bu kadar güzel çizgilerle yapılan resimlere hayran olmamak mümkün değil. Öylesine güzel bir yetenek ki öylesine güzel bir başarı ki işte geleceğimiz ve sanatçı kızımız. İşte bizleri temsil edecek yarınlarımızın güzel kızını kutluyorum ve tebrik ediyorum” diyerek çeşitli hediyeler verdi.

Nehir’in babası Cem Bozkurt da Nehir’in kalem ve kağıtla buluşmasının hikayesini anlattı. Cem Bozkurt, “Nehir 1,5 yaşından beri kalemle haşır neşir. 1,5 yaşında koltukları ve duvarları çizmeye başladı. Biz bu duruma engel olamadık ve sonunda defter almak zorunda kaldık. Gördüğünü kaleme dökebiliyor ve hayal dünyasında kompozisyon halinde resmedebiliyor” dedi. Önce küçük resimlerle Nehir’in çizim hayatına başladığını kaydeden Bozkurt, “Gördüklerini karikatür tarzında resmetmeye başlayan Nehir, kendini gün geçtikçe geliştirdi. Benim ailemde de eşimin ailesinde de böyle bir yetenek yok” diye konuştu.

HİÇ EĞİTİM ALMADI

Cem Bozkurt, Nehir’in bu güne kadar hiç eğitim almadığını belirtti. Bozkurt “Çocuğumuz resim yaparak mutlu oluyor. Akranlarıyla hiçbir zaman oyuncaklarla oynamadı. Oyuncakları oldu, yeri gelince çizgi filmler de izledi ama hepsini bir kenara bırakarak resim çiziyor ve resim çizerken dış dünyayla bağlantısını kesiyor. Yeri geliyor bizleri bile dinlemiyor. Kahvaltıya çağırıyoruz, yemeğe bekliyoruz ama elindeki resmi bitirmeden gelmiyor” diye kaydetti.

SİLGİYİ TANIMIYOR

Nehir’in annesi Mehtap Bozkurt da anlattığı masalları Nehir’in resmetmesine ilk başlarda şaşırdığını söyledi. Mehtap Bozkurt, “Çok masal anlatırdım, ninni söylerdim. Biz ne anlatıyorsak, Nehir onları resmetmeye başladı” dedi.

Nehir’in bu güne kadar hiç silgi kullanmadığını kaydeden Mehtap Bozkurt, Nehir’in nasıl resim çizdiğini aktardı. Anne Bozkurt, “Bize en ilginç gelen şey ise silgiyi kullanmıyor olması. Silgiyi tanımıyor. Başladığı bir resmi tamamiyle bitirmeden hiç bir şeyle ilgilenmiyor ve bir hafta önce gördüğü bir şeyi bir hafta sonra resmedebiliyor. Hafızası çok kuvvetli. Nehir'in kendini daha da geliştireceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

NEHİR DEĞİL NEİHR

Nehir’in harflerin hepsini bildiğini söyleyen annesi Mehtap Bozkurt, “Nehir’e resimlerine imza atması için ismini yazdık ama kendisi bizim söylediğimizi reddederek NEİHR’in daha şık durduğunu söyledi ve kendi imzasını kendisi oluşturdu” dedi.  

Nehir Bozkurt'un 6 Yaş Çizgisi isimli resim sergisi 6 Ekim tarihine kadar Konak Kültürevi'nde izlenime açık kalacak.