haber

NİLSEM’in el emeği ürünleri tüm Türkiye’ye ulaşacak

Nilüfer Belediyesi’nin, kadınların eğitim, üretim ile sosyal yaşamın içinde var olmalarını sağlamak ve mesleki becerileri, kişisel gelişimleri ile ekonomik anlamda katma değer oluşturmalarına destek olmak amacıyla 2012 yılında 2440. Bölge Federasyonu iş birliğiyle hayata geçirdiği Nilüfer Belediyesi Sürekli Mesleki Eğitim Merkezi (NİLSEM), ürünlerini artık dijital dünyada pazarlayacak. Bu kapsamda Nilüfer Belediyesi ile Rotary 2440. Bölge Federasyonu arasında iş birliği protokolü imzalandı. Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde gerçekleştirilen imza törenine, Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Alaeddin Demircioğlu ile eski başkanı İsmail Rodoplu, NİLSEMDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gürmeriç, Gökdere Rotary Başkanı Özgür Yıldız ile gelecek dönem başkanı Hakan Turhan ve Çekirge Rotary Kulübü Üyesi Yekta Erkul katıldı.

NİLSEM’in, açıldığı günden bu yana binlerce kursiyere ücretsiz eğitim verdiğini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu eğitimler sayesinde birçok kursiyerin de meslek sahibi olduğunu vurguladı. Başkan Bozbey, “Bu tür kursların sürdürülebilir olması ve gelir getirici düzeye dönüşmesi son derece önemli. Amacımız, NİLSEM’i daha da yukarı taşıyarak, sürdürülebilir özelliğini devam ettirmek. NİLSEM’in sanatsal değer taşıyan ürünleri, bundan böyle dijital platformlarda tüm Türkiye’ye ulaşacak” dedi.


ELDE EDİLECEK GELİR EĞİTİMDE KULLANILACAK


Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Rotary 2440. Bölge Federasyonu Alaeddin Demircioğlu’nun imza koyduğu protokolle birlikte NİLSEM’de üretilen ürünler artık, ilgi duyan herkese daha kolay ulaşacak. NİLSEM’de ipek kozadan gümüş kazaziye, takılardan dekoratif dokuma ve ev tekstiline kadar çeşitli alanlarda eğitim alan kursiyerlerin ürettiği sanatsal değere sahip ürünler, pazarlama ve markalaşma amacıyla kurulan NİLSEMDER aracılığıyla satışa sunulacak. El emeği göz nuru ürünler, hepsiburada.com ile NİLSEMDER’e ait kurulacak alışveriş siteleri üzerinden Türkiye’deki meraklılarıyla buluşturulacak. Satışlardan elde edilen gelirler, yine NİLSEM’de eğitim alacak kursiyerler için kullanılacak.