haber

NİLSEM kursiyerleri eserlerini izlenime sundu

Nilüfer Belediyesi’nin, Rotary 2440. Bölge Federasyonu iş birliğiyle hayata geçirdiği Nilüfer Belediyesi Sürekli Mesleki Eğitim Merkezi’nin (NİLSEM), 2018-2019 döneminde eğitim alan kursiyerler, el emeği göz nuru eserlerini açtıkları sergide beğeniye sundu. Rölyeften ipek kozaya, gümüş kazazdan takı ve el nakışına kadar 16 ayrı branşta ürünlerin yer aldığı sergi, düzenlenen törenle Nilüfer Belediyesi İbrahim Yazıcı Stadyumu’ndaki çok amaçlı salonlarda açıldı. NİLSEM Yıl Sonu Sergisi’nin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Turhan, NİLSEMDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gürmeriç, eğitmenler ve kursiyerler katıldı. 350 kursiyerin bini aşkın eserinin bulunduğu sergiye, vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Sergi açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Halk Eğitim Merkezi’nin de katkısıyla, açıldığı günden bu yana binlerce kursiyerin NİLSEM eğitimlerine katıldığını söyledi. Erdem, “Kadınların, yaşamı nasıl değiştirebildiğine tanıklık ettiğimiz bir başarı öyküsü olan NİLSEM, aynı zamanda üretimin, emeğin ve sivil toplum-yerel yönetim iş birliğinin çok güzel bir örneği. Bu eğitimlerle kadınların, eğitim ve üretimle sosyal yaşamın içinde olmalarına olanak tanıyoruz, bütçelerine katkı sağlamalarına destek oluyoruz. Bugüne dek, Nilüfer’in merkez ve kırsal mahallelerinde 219 branşta tam 19 bini aşkın kursiyer eğitim imkânı buldu” dedi.

 

16 YAŞINDAN 80 YAŞINA KADAR BİNLERCE KURSİYER

2018-2019 döneminde Nilüfer’de eğitimlerin ve eğitim verilen merkezilerin de arttığına dikkat çeken Başkan Turgay Erdem, bu sayede daha çok kişiye ulaştıklarını belirtti. Erdem şöyle devam etti: “2018-2019 eğitim döneminde toplam 256 branşta 4 bin 248 kursiyer eğitimlere katıldı. Güzel olan bir detay da bu kurslara 16 yaşından da 80 yaşından da kadınların katılmış olması.”


NİLSEM’de kursiyerler tarafından üretilen ürünlerin daha iyi değerlendirilmesi amacıyla 2016 yılında NİLSEMDER’in ve ürünlerin tanıtım ve pazarlamasının yapılması için iktisadi işletmenin yaşama geçirildiğini belirten NİLSEMDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gürmeriç de, bu sayede ürünlerin satışının başladığını belirtti. Gürmeriç, desteklerinden dolayı Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’e ve Nilüfer Belediyesi eski Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür etti. Nilüfer Belediyesi ile Nilüfer Halk Eğitim Merkezi’nin 2005 yılından bu yana iş birliği içinde olduğunu belirten Nilüfer Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Turhan da, bu zaman içinde on binlerce vatandaşa hizmet verdiklerini söyledi. Turhan, “Bu iş birliği her geçen yıl artarak devam etmektedir. Çalışmalarımıza destek veren herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu. Eğitim alanlar adına konuşan kursiyer Suzan Yıldız da, NİLSEM’de el sanatlarının yanı sıra dostluk ve paylaşımı öğrendiklerini söyledi. Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Mehmet Turhan’a, Ahmet Gürmeriç’e ve NİLSEM eğitmenlerine teşekkür plaketi, kursiyerlere de katılım belgelerini verdi.

 

24 NİSAN’A KADAR İZLENİME AÇIK KALACAK

Başkan Turgay Erdem daha sonra, beraberindekilerle birlikte serginin açılışını gerçekleştirdi. Erdem, sergiyi gezerek ürünleri hayranlıkla izledi. Sergi, 24 Nisan tarihine kadar Nilüfer Belediyesi İbrahim Yazıcı Stadyumu’ndaki çok amaçlı salonda izlenime açık kalacak.