haber

NİLSEM kursiyerlerinden ‘Kırk Yama’ sergisi

Nilüfer Belediyesi’nin kadınların hem eğitim, üretim ve sosyal hayatın içinde yer almaları, hem de aile ekonomilerine katkıda bulunmaları amacıyla hayata geçirdiği Nilüfer Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde (NİLSEM) yapılan çalışmalar güzel sonuçlar veriyor.

Nadide Yakıt eğitmenliğindeki kurslarda eğitim alan 22 kursiyer, Anadolu’da yamalı bohça olarak bilinen “Kırk yama” eserlerden oluşan el emeği göz nuru çalışmaları, açtıkları sergide beğeniye sundu. Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sergi Salonu’ndaki serginin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Rotary 2440. Bölge Guvernörü İsmail Rodoplu, NİLSEM Eğitmeni Nadide Yakıt, NİLSEM kursiyerleri ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Sergi açılışında konuşan Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, NİLSEM’de bu dönem yaklaşık 2 bin kadının, kentin farklı noktalarında açılan atölyelerde el sanatlarını öğrendiğini belirterek “Bunların içinde kırk yamanın ayrı bir özelliği var. El emeği, göz nuru tabiri tam da bu iş için söylenebilir” dedi. Kursiyerlerin bütün çalışmalara büyük emek verdiğini söyleyen NİLSEM Eğitmeni Nadide Yakıt da desteklerinden dolayı Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür etti. Yapılan açılışın ardından sergiyi gezerek eserleri tek tek inceleyen Başkan Mustafa Bozbey de kursiyerleri başarılı çalışmaları için kutladı.

Sergi, 21 Mart Salı gününe kadar Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sergi Salonu’nda izlenime açık kalacak.