haber

Nilüfer 15. Uluslararası Spor Şenlikleri’ne geri sayım başladı

Spor kenti Nilüfer’de tam bir ay sürecek Nilüfer 15. Uluslararası Spor Şenlikleri için geri sayım başladı. Nilüfer Belediyesi, Nilüfer İlçe Kaymakamlığı, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Nilüfer Belediyespor Kulübü ve Nilüfer Kent Konseyi işbirliğinde düzenlenecek olan Nilüfer 15. Uluslararası Spor Şenlikleri’nin açılışı 20 Nisan’da TVF Cengiz Göllü Spor Salonu’nda yapılacak.

 

102 okuldan 13 bin 468 öğrencinin 26 farklı branşta mücadele edeceği Nilüfer 15. Uluslararası Spor Şenlikleri’ne ilişkin bilgilendirme toplantısı, Nilüfer Belediyesi Halk Evi Basın Toplantı Odası’nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Muharrem Tüfekçi, Nilüfer Belediyespor Kulübü Başkanı Ali Karamık, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları Yalçın Işıkyıldız ile Bukle Erman, Nilüfer Belediyesi Meclis üyeleri Atakan Çorbacı, Nilgün Berk  ve çok sayıda okuldan öğrenci ve öğretmenler  katıldı. 

 

Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri’nin spor kenti Nilüfer’in baş tacı olduğunu söyleyen

Başkan Mustafa Bozbey, şenlikleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kapsayacak şekilde organize ettiklerini kaydetti. Başkan Bozbey, “Nilüfer’in en uzun soluklu etkinliklerinden biri olan ve her yıl Türkiye’nin iki büyük bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kapsayacak şekilde gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Spor Şenliklerinin 15’incisi  20 Nisan itibariyle başlayacak. 15. Uluslararası Spor Şenlikleri, 26 branşta, toplamda 102 okul, 13 bin 468 öğrencinin barış ve kardeşlik içerisinde, sporun özünde olan centilmenliğin ön planda olacağı karşılaşmalarına sahne olacak” dedi.

Başkan Bozbey, şenliklerde  farklı yaş grupları ve kategoride bu yıl 2 bin 38 takımın yer alacağını belirtti.

 

6 ülkeden 9 kardeş kent şenlikte buluşacak

 

6 farklı ülkeden 9 kardeş kentin şenliklerin konuğu olacağını kaydeden Bozbey, “Bulgaristan’ın Ardino ve Asenovgrad, Letonya’nin Kekava, Kosova’nın Peja, Ukrayna’nın Mikolayiv, Romanya’nın Braila kentlerinden heyetler Spor Şenlikleri’nde yer alacak. Ayrıca Türkiye’deki kardeş kentlerimiz olan Afyon’un Dinar, Adıyaman’ın Tut  ve Balıkesir’in Manyas ilçelerinden gelecek öğrencileri de şenlikler boyunca Nilüfer’de ağırlayacağız” dedi.

Bozbey, “Bu şenlikler, yurt dışından gelen konuklarımızın da katılımıyla, burada kurulacak olan dostluklarla, büyük hasret duyduğumuz dünya barışı için bir katkıdır. Bu şenlikler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerini sahiplenen Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş yurttaşları için çok anlamlıdır. Çünkü, bu ülkenin en büyük kazanımı olan egemenliğine ve yine en önemli değeri olan çocuklarına adanan o kutlu günde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başlar. Bir ay süren bu şenlikler, emperyalizme baş kaldırarak bağımsızlık mücadelesinin lideri olan, Büyük Önderimizin anıldığı, O’nun anlatıldığı; bir ülkenin kalkınmasında en önemli etkenlerden biri olan spora ve ülkenin geleceğini oluşturacak gençlere adanan, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’yla sona erer. Bu organizasyon, protokolle yapılan, 14 yıldır on binlerce öğrenciyi, sporcuyu buluşturan, Nilüfer Kaymakamlığı, Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve Nilüfer Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak başarısıdır” dedi.

 

Bu yıl, her zamankinden daha coşkulu, her zamankinden daha inançlıyız diyen Bozbey, 20 Nisan’da saat 10.30’da Cengiz Göllü Spor Salonu’nda yapılacak olan açılışa tüm halkı davet etti.

 

Kardeşlik Ormanı projesinin bu yıl da devam edeceğini söyleyen Bozbey, şenliklerin anısına bu yıl 19 Mayıs’ta Altınşehir Mahallesi’nde Kardeşlik Ormanı’na fidan dikileceğini açıkladı.

 

Tüfekçi: Şenliklerde sevgi galip gelecek 

 

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Muharrem Tüfekçi de “Amacımız, spor üzerinden çocuklarımızı, gençlerimizi yarıştırmak, birbirlerini yenmelerini sağlamak değil, birbirleriyle yüreklerini, yüreklerinin çırpındığı hepimizin altında yaşadığı gökyüzünü bölüşmeleridir. O yüzden Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri, sevginin, konukseverliğin, yardımlaşmanın, dayanışmanın galip geleceği bir galibiyetler serisi olacaktır. 14 yıldır Nilüfer Spor Şenlikleri böyle bir iz bırakmıştır. Şenlikleri bundan sonra da  Kardeşlik Ormanı’na dikilecek yeni fidanlara, yeni ağaçlara bahane bulmak girişimi olarak da adlandırabiliriz. Budan sonra da sevgi örgütlenmesi biçiminde geliştirebiliriz” şeklinde konuştu.

 

26 branşta 2038 takım yer alacak

 

Nilüfer 15. Spor Şenlikleri kapsamında sporcular; atletizm, badminton, basketbol, bisiklet, dart, eskrim, futbol, futsal, hentbol, oryantring, tenis, kros, masa tenisi gibi branşların yanı sıra, satranç, squash, uçurtma, voleybol, yüzme, yamaç paraşütü, model uçak, doğa yürüyüşü, petank, geleneksel oyunlar, Geleneksel Türk Okçuluğu kategorilerinde mücadele edecek. 2038 takımın yer alacağı şenlikler kapsamında Özel Eğitim Kurumları Şenliği ve Okul Öncesi-Anasınıfları Şenliği de düzenlenecek.