haber

Nilüfer, 19 Mayıs’ı coşkuyla kutladı & Bayrağını alan Nilüfer’e koştu

“19 Mayıs’ta saat 19.00’da gençler gelecek için yürüyor” sloganıyla organize edilen etkinlik, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda Nilüfer Kent Konseyi önünden başladı. Gün boyu devam eden yağmura rağmen yürüyüşe ilgi büyük oldu. 

Bursa’nın dört bir yanından yürüyüşe katılan on binlerce yurttaş, 19 Mayıs coşkusunu attıkları slogan ve söyledikleri marşlarla yaşadı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekilleri Turhan Tayan ve Sena Kaleli, CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin’in yanı sıra çok sayıda partili ve on binlerce yurttaşın bayraklarıyla katıldığı yürüyüş, Çevre İl Müdürlüğü yanındaki alana kadar devam etti. 

Burada yapılan kutlama konuşmasında 19 Mayıs’ın önemine değinen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bugün 19 Mayıs, yani Anadolu'da yeni Türk Devleti'nin fiilen temellerinin atıldığı gün, yani Türkiye Cumhuriyeti tarihinin başladığı gün, yani Atatürk’ün doğum günü. Atatürk Samsun’a çıktığı günü yani milli mücadelenin başladığı günü neden gençlere armağan etmiştir hiç düşündünüz mü? Çünkü gençlik cesarettir, gençlik umuttur, gelecektir, özgürlüktür. Bütün devrimler gençlik ateşinin, bu umut ve cesaretin eseridir. Çünkü; dünyayı ancak gençler değiştirebilir. Dünyayı ancak, daha güzel bir dünyanın mümkün olduğuna inananlar değiştirebilir” dedi.

Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençliğin böyle bir gençlik olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Bozbey, “O gençlik sizsiniz, biziz. Bizler birinci vazifemizi hiçbir zaman unutmadık. Muhtaç olduğumuz kudretin nerede olduğunu biliyoruz. Bizler her şeye rağmen, tarih boyunca karşı karşıya olduğumuz emperyalist oyunlara, kapitalist dayatmalara rağmen, yoksulluğa, eşitsizliğe, haksızlığa, sömürüye rağmen, daha güzel bir dünyanın mümkün olduğuna inanıyoruz. Bugün Atatürk’ün devrimleri sayesinde kazandığımız özgürlükler tehdit altında. Bugün ne yazık ki ileriye doğru değil, geriye doğru bir gidiş devrimlerin aydınlığına inananların umutlarını karartmakta. Bugünkü hükümet 19 Mayıs’ı Ankara dışında stadyumlarda kutlamaktan vazgeçti. Bugün pek çok ilde Atatürk anıtına çelenk bırakılmasına bile izin verilmedi. Ama bu tabloya bakıp da ben size memleket elden gidiyor demeyeceğim. Çünkü işte buradayız ve hep birlikte 19 Mayıs’ı kutluyoruz” dedi.

Başkan Bozbey daha sonra yaklaşık bir aydır devam eden 11. Nilüfer Spor Şenliği’nde voleybol ve yüzme branşlarında dereceye giren sporculara sahnede kupa ve madalyalarını verdi. Voleybol dalında birinci olan Nilüfer’in kardeş şehri Bulgaristan’ın Ardino kentinden gelen takımın, sahneye Türk Bayrağı’yla çıkması ise coşku dolu alkışlarla karşılandı. 

Geç saatlere kadar süren 19 Mayıs kutlama konserlerinde sevilen grup Bulutsuzluk Özlemi, Aylin Aslım ve Grup Angora sahne aldı.