haber

Nilüfer 19 Mayıs’ta Soma için yürüyor

Türkiye’yi derinden yaralayan Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan facia dolayısıyla Mayıs Ayı sonuna kadar tüm etkinliklerini iptal eden Nilüfer Belediyesi, her yıl geleneksel olarak düzenlediği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayram programında da değişiklikler yaptı. Bu yıl “Soma’nın acısıyla sessizce yürüyoruz” sloganıyla düzenlenecek yürüyüş 19 Mayıs’ta saat 19:00’da Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Nilüfer Kent Konseyi önünden başlayacak. Soma’da hayatını kaybeden madencilerin anısına siyah kıyafetlerle düzenlenecek olan yürüyüş FSM Bulvarı Hastane Alanı’nda son bulacak.

Bu yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Hastane Alanı’nda düzenlenmesi planlanan Emre Aydın konseri ise iptal edildi.

Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi de 19 Mayıs’ta saat 15:00 ile 17:00 arasında İncir Parkı’nda çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Nilüfer Kent Konseyi tarafından “Nilüfer’de Özgürlük ve Demokrasi Günleri” kapsamında forum düzenlenecek. Forumda Pragsis Grubu’nun yanı sıra Gezi Aktivisti Ezgi Taş, ODTÜ Ayakta Platformu’ndan İlknur Özcan, Yunanistan Anarşist Hareket Grubu’ndan Orieh Eliocakis ve Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğrencileri katılacak. Nilüfer Kent Konseyi’nin “Direniş Genç midir?” başlığı altında düzenlenecek forumun ardından saat 17:30’da Gençlik Korteji düzenlenecek.

Nilüfer Belediyesi’nin 19 Mayıs’ta düzenleyeceği etkinliklerin bir kısmı iptal olurken bu hafta sonu düzenlenmesi planlanan Hasanağa Enginar Festivali’nin de iptal edildiği açıklandı. Nilüfer’de iptal edilen diğer etkinlikler ise şu şekilde;

Hasanağa Enginar Festivali ve Ferhat Göçer Konseri 

19 Mayıs Emre Aydın Konseri 

Müzik Eğitim Çalışmaları 19 Mayıs Özel Konseri

Müzik Eğitim Çalışmaları Konseri

Nilüfer Belediyesi THM Korosu Konseri

Nilüfer Sanat Atölyeleri - Resim Atölyesi Yıl Sonu Sergisi

Nilüfer Çoksesli Koro ve Oda Orkestrası Konseri