haber

Nilüfer 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne hazırlanıyor

Nilüfer Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadınlara yönelik ayrımcılıklara dikkat çekecek.  Kadınlar Günü nedeniyle Nilüfer Belediyesi iki gün sürecek etkinlikler düzenleyecek. Bu etkinliklerde hem kadın haklarına dikkat çekilecek hem de kadınları sokaklara, meydanlara davet edecek, atölyeler ve konser düzenlenecek.

 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri, 6 Mart Pazar günü düzenlenecek Halk Koşusu ile başlayacak. Koşuya katılacaklar saat 09.30’dan itibaren Acıbadem Kavşağı’nda toplanacak. Saat 11.00’de başlayacak koşu Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde tamamlanacak.

 

Halk Koşusu’nun ardından, Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda gün boyu etkinlikler düzenlenecek. Kadınlar saat 12:30’da Ayşe Tolga ve Nilüfer Belediyesi spor eğitmenleri eşliğinde yoga, plates ve zumba yaparak stres atacak. Yarışmalara katılan kadınlara sürpriz ödüller verilecek.

 

Cumhuriyet Meydanı’nda kadınlar, Kadın Dayanışma Standı’nda hak ve mücadele konularında bilgilendirilecek. Kaydırak, canlı langırt, trambolin, kangoo jump  gibi eğlencelerin de yer alacağı  Kadınlar Günü etkinliğinde Nilüfer Bando da konser verecek.

 

Kadınlar Günü Yürüyüşü 8 Mart’ta

 

Etkinlikler 8 Mart Pazar günü de devam edecek. 8 Mart’ta Kadınlar Günü yürüyüşü düzenlenecek. Yürüyüş saat 13:00’de FSM Bulvarı’nda yer alan Nilüfer Kent Konseyi önünden başlayıp Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde sona erecek. Yürüyüşün bitiş noktasında basın açıklaması yapılacak. Basın açıklamasının ardından da saat 14:00’de  Çalışma Yaşamında Kadın Hakları Standı’nda Nilüfer Belediyesi Meclis üyeleri avukat Nilgün Berk ve avukat Pınar Göz,  Çalışma Yaşamında Kadın Hakları konusunda bilgilendirme yapacak.

 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde Bursa’nın Kadın Yüzü konulu sergi, Kadın ve Çocuk Merkezi standı, NİLSEM standı, El-İzi Gönüllü Sanat Atölyesi standı, Bisiklet Akademisi standı, Bizim Ev standı, Beden Perküsyonu Gösteri ve Atölyesi de yer alacak. Ayrıca Nilüfer Halk Dansları Topluluğu da gösteri sunacak.  

 

Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin saat 18:50’de  gerçekleştireceği dans gösterisinin ardından saat 19:00’da  sanatçı Aylin Aslım Nilüfer Belediyesi Halk Evi önü Cumhuriyet Meydanı’nda kadınlar için sahne alacak.