haber

Nilüfer Belediye Meclisi’nden Afrin Harekatı’na destek mesajı

Nilüfer Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantısı Halk Evi’nde bulunan Nilüfer “Barış Meclisi”nde gerçekleşti. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey başkanlığında toplanan Meclis’te, gündeme geçilmeden önce Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ‘Zeytin Dalı Operasyonu’ kapsamında Afrin’e yaptığı harekatta şehit olan askerler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Harekata ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Bozbey teröre ve teröre destek verenlere karşı olduklarını ifade ederek, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölgeden zaferle ayrılacağına inandığını belirtti.

 

CHP Grup Sözcüsü Turgay Erdem de harekata desteklerini belirterek, “Terör yuvalarına karşı düzenlenen harekat partimiz tarafından da desteklenmektedir. Türkiye’nin bütünlüğü açısından yapılan bu harekatın gerekli olduğunu düşünüyoruz. Asker ve sivil şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Gazilerimize de acil şifalar diliyoruz. Ülkenin refahı ve huzuru için yapılan bu tür çalışmaların her zaman bizde arkasında olacağımızı vurgulamak istiyoruz” diye konuştu.

 

Toplantıda Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Grubu Sözcüsü İsmail Hakkı Kavurmacı da Afrin Harekatı’na ilişkin hazırladıkları bildiriyi okudu. Bildiride, “Terörist odaklara karşı yürütülen operasyonda ordumuzun, hükümetimizin ve devletimizin yanındayız” ifadelerine yer verildi. Birçok madde ve önergenin karara bağlandığı meclis toplantısını izleyenler arasında  Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi Üyeleri de vardı. Gençler meclisi izleyerek yerel yönetimlerde karar alma süreçlerine ilişkin bilgi sahibi oldu.