haber

Nilüfer Belediye Meclisi toplandı

Nilüfer Belediye Meclisi, bir aylık yaz tatilinin ardından Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Nilgün Berk’in başkanlığında Konak Kültürevi’nde toplandı. Yapılan yoklamanın ardından açılış konuşması yapan Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Nilgün Berk, 10 Ağustos’ta seçilerek göreve gelen 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanlık görevini devralan Ahmet Davutoğlu’na yeni görevlerinde başarılar diledi. Berk, “Türkiye Cumhuriyeti’nin laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olduğu ve her ne şart altında olursa olsun hukukun üstünlüğüne olan inanç ve kuvvetler ayrılığı ilkesi göz ardı edilmeksizin çalışmalarını bekliyoruz,” diye konuştu. Başkan Vekili Nilgün Berk, emperyalizme ve sömürgeciliğe karşı gerçekleştirilen ‘Büyük Taarruz’un yıldönümü 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı da unutmadı. Berk, “Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi minnetle ve saygıyla anıyoruz,” dedi.

 

Türkiye gündeminin yanı sıra Ortadoğu’da yaşanan insanlık dramına da dikkati çeken Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Nilgün Berk, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutladı. Berk, “Hitler faşizminin 1939 yılında Polonya’yı işgal ettiği 1 Eylül tarihinde, ne acıdır ki şimdi de Ortadoğu’da işgaller ve katliamlar sürüyor. Son dönemde, IŞİD, faşizmin, fundamentalizmin ve kan dökücülüğün adı olmuştur. Genç Ezidi ve Türkmen kadınlar terör örgütü IŞİD’in eline geçmemek için intihar ediyor. Şengal ve Gazze başta olmak üzere yerinden yurdundan edilen yüzbinler soykırımla yok edilmek isteniyor. İslam adı altında Irak’ta, Rojova’da, Suriye’de, Türkmenler, Şiiler, Ezidiler, Keldaniler, Asuriler katlediliyor,” şeklinde konuştu.

 

Geçtiğimiz günlerde Avusturya merkezli sivil toplum kuruluşu Ekonomi ve Barış Enstitüsü’nün açıkladığı Küresel Barış Endeksi Raporu’na da dikkat çeken Nilgün Berk, “Dünyada sadece 11 ülkede çatışma yok. Küresel Barış endeksinde 162 ülke sıralamasında Türkiye maalesef ki 128’inci sırada. Listenin 128’inci sırasında yer alan Türkiye’de şiddetin ulusal maliyeti 52 milyar 520 milyon dolar olarak belirlendi. İnsan hakları kategorisinde 10 üzerinden 3.8 alan Türkiye, siyasi kültürde 5, askeri harcamalarda 1.4, siyasi istikrarda 2.5, vatandaşların savaş isteğinde 4 ve basın özgürlüğünde 100 üzerinden 45.9 puan aldı. Oysaki insana, insan olduğunun bilincinde olana barış yakışır diyor, Nilüfer Belediye Meclisi olarak 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutluyoruz,” diye kaydetti.

 

Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Nilgün Berk’in konuşmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi sözcüsü Turgay Erdem ve Adalet ve Kalkınma Partisi grup sözcüsü İsmail Hakkı Kavurmacı da söz alarak 12. Cumhurbaşkanı ve yeni kurulan hükümete çalışmalarında başarılar diledi.

 

Nilüfer Belediye Meclisi gündem maddelerinin oylanmasıyla sona erdi. Toplantının sonunda meclis kürsüsünde söz alan Nilüfer Belediye Meclis üyesi Celil Çolak da, AKP Nilüfer İlçe Başkanlığı görevine getirildiğini hatırlatarak partisi ile Belediye Meclisi arasında uyum içerisinde çalışacaklarını belirtti.