haber

Nilüfer Belediye personeli stresle başa çıkma yollarını dinledi

Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nde düzenlenen seminerde Bursa MedicalPark Hastanesi’nden Uzman Klinik Psikolog Nalan Pulat Gölcüklü ‘Stresle başa çıkmanın yolları’ hakkında bilgiler verdi.

Stresin bireyin tehdit edici özelliklere karşı gösterdiği tepki olduğunu  vurgulayan ve ana nedenlerden  birisinin de kaygı olduğunu belirten Nalan Pulat Gölcüklü, aşırı stresin davranışlarda farklılaşmaya da yol açabileceğini söyledi.

Fiziksel çevre, iş veya meşguliyet konusunun ve psiko-sosyal öğelerin stres oluşumunun başlıca sebepleri arasında olduğunu söyleyen Gölcüklü, son yapılan araştırmalara göre erkeklerin madde kullanımı, bayanların ise psikolojik destek alarak stresi tolere etmeye çalıştıklarını vurguladı.

Gölcüklü stresi yenmek için başlıca çözüm yolları arasında, olumlu alışkanlıklar edinmek, ayrıntılarla uğraşmamak, mükemmeliyetçi olmamak, yapılan işe konsantre sağlamak, zor ve istenmeyen işleri sabah saatlerinde yapmak, planlamaya önem vermek, kendine ve aileye  zaman ayırmak ve tatile gitmenin bulunduğunu kaydetti.