haber

Nilüfer Belediyesi budama atıklarını topluyor

Daha yaşanabilir bir kent için çalışmalar yürüten Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kentte bulunan site ve bahçelerden çıkan budama atıklarının düzenli bir şekilde toplanması ve görüntü kirliliğine sebep olmaması için çalışma programını belirledi.

Ocak, şubat ve mart aylarında artan budama atıklarının düzenli bir şekilde toplanması için çalışmalarını sıklaştıran Park ve Bahçeler Müdürlüğü, budama atıklarını belirlenen program çerçevesinde toplayacak.

Pazar günleri hariç haftanın her günü belirlenen mahallelerden atıkların toplanabilmesi için vatandaşların bahçe ve budama atıklarını, taşınabilir, araca yüklenebilir boyut ve ağırlıkta hazırlamaları ve 1 gün önceden bahçenin dışına çıkarıp Nilüfer Belediyesi’ne bildirmeleri gerekiyor.

Özel mülkiyet alanında olan budama atıklarının alınmayacağının altını çizen Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, atıkların toplama yapan araçların girebileceği ve alım yapabilecekleri alanlara düzenli bir şekilde istiflenmesi gerektiğini belirtti.

 

Bahçe ve budama atıklarının toplanacağı gün ve mahalleler şu şekilde:

 

Pazartesi: Beşevler, Altınşehir, Ertuğrul Mahalleleri

Salı: Çamlıca, Odunluk, Gümüştepe, Cumhuriyet, Barış Mahalleleri

Çarşamba: Dumlupınar, Görükle, Yüzüncüyıl, 29 Ekim, 19 Mayıs, Üçevler, Alaaddinbey, Çalı, Demirci Mahalleleri

Perşembe: Fethiye, Işıktepe, Minareliçavuş, Ataevler, Kültür, Kayapa, 30 Ağustos Zafer, Hasanağa,

Cuma: Ahmet Yesevi, Balat, Özlüce, 23 Nisan, Konak, Ürünlü

Cumartesi: Karaman, Esentepe, İhsaniye, Balkan, Kurtuluş, Akçalar, Kızılcıklı