Nilüfer Belediyesi çalışanına Design Week Turkey’den ödül

Türkiye Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisinin ev sahipliğinde düzenlenen Design Week Turkey 2019’da (Türkiye Tasarım Haftası) kapsamında verilen ödüller sahiplerini buldu. Ödüle değer görülen isimlerden biri de Nilüfer Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü Etüt Proje Büro Sorumlusu Mustafa Yılmaz oldu. Daha önce Design Week Turkey’de iki kez üst üste tasarımlarıyla ödüllendirilen Yılmaz 2019 yılında da üçüncü ödülünü aldı. Türkiye'nin tasarım oscarları olarak da bilinen ve ülke çapında başarılı tasarımcıların ödüllendirildiği Design Week Turkey 2019’da Nilüfer Belediyesi çalışanı Mustafa Yılmaz bu yıl Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması kategorisinde “Kirpi” isimli projesiyle ikincilik ödülünü aldı. Mustafa Yılmaz ödülünü,  İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın da katıldığı törende, İMİB Başkanı Aydın Dinçer’den aldı. Mustafa Yılmaz’ı başarısından dolayı kutlayan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, bu tür ödüllerin gurur verici olduğunu belirterek, “Çalışanımızın bu başarısı diğer çalışanlarımıza da örnek olacaktır. Ben, benzer ödüllerin devamının geleceğine inanıyorum ve çalışma arkadaşımıza başarılar diliyorum” dedi.

Kirpi Projesi nedir?

“Kirpi”, peyzaj alanlarında doğal taş kullanımını, çeşitlendirme ve çoğaltma prensibiyle tasarlanmış, sevimli bir çim sulama fıskiyesidir. Toprağa batırılarak sabitlenen standart fıskiyelerin aksine kirpi; taşın ağırlık özelliğini etkili ve basit bir yönüyle kullanır. Tasarım, çim sulama işlevinin yanında, çocuklar için de bir eğlence aracıdır.