haber

Nilüfer Belediyesi İtalya’da FUSILLI buluşmasına katıldı

 

Nilüfer Belediyesi, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen FUSILLI Projesinde yer alan 13 Avrupa ülkesinden 30’dan fazla ortakla  İtalya’nın Torino kentinde biraraya geldi.

 

Gıda sistemlerinin daha sürdürülebilir, sağlıklı ve kapsayıcı sistemlere dönüştürülmesini teşvik eden FUSILLI projesinin, İtalya’nın Torino kentinde düzenlenen 6. Periyodik Toplantısı’na Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de katıldı. Başkan Erdem toplantı öncesinde Torino Belediye Başkan Yardımcısı Michela Favaro ile bir araya geldi. Ziyarette Nilüfer Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nden Turgay Sezer, Pelinsu Deveci, Mehmet Can Yılmaz ve Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nden Ender Acel de yer aldı. Görüşmede iki belediyenin sağlıklı gıdaya erişimin artırılması, yerel üreticilerin desteklenmesi, sürdürülebilirlik, halk sağlığı ve biyoçeşitliliğin korunması gibi konularda yaptıkları benzer çalışmalar konuşuldu.   
FUSILLI 6. Periyodik Toplantısı’nın açılışı Savoy Senato Sarayı’nda gerçekleşti. 13 Avrupa ülkesinden 30’dan fazla ortağın yer aldığı toplantıda katılımcılar faaliyetlerini uyumlu hale getirmek ve ittifaklar kurmak için görüş alışverişinde bulundu. Toplantıda ev sahibi kent Torino kendi iyi uygulamalarını proje paydaşlarına sundu. Araştırmalardan sosyal girişimlere kadar çok sayıda yerel ortak sunumlarla programa katkıda bulundu.
Torino Gıda Atlası’nı geliştiren ve yıllık Gıda Ölçüm Raporu yayınlayan Torino Üniversitesi; Gıda için döngüsel modeller geliştiren Pollenzo Gastronomi Bilimleri Üniversitesi; Torino'nun gıda sisteminin paydaşlarını birbirine bağlamada kilit rol oynayan PUNTO Al Cibo Ağı; Mirafiori Mahallesi vatandaşları için ortaklaşa yeni gıda ürünleri ve hizmetleri geliştiren Mirafiori Vakfı; çevresine bahçecilik, sosyal ve biyoçeşitlilik faaliyetleri ile muazzam bir yeşil alan sağlayan Orti Generali; Torino'nun kalbinde yer alan Avrupa'nın en büyük açık hava pazarı olan Porta Palazzo ve şehirdeki inovasyon projelerini teşvik eden Torino City Lab'de gıda israfını azaltmaya adanmış bir proje olan RePoPP, Torino’da yerinde görülen iyi uygulamalar arasında yer aldı.