haber

Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu yeni sezona hazırlanıyor

Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, 2017-2018 sezonunda da sanatseverleri tiyatro ile buluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Son hazırlıkları yapan Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, iki komedi oyunu ile izleyici karşısına çıkacak. Oyunlardan biri, Carlo Goldoni’nin yazdığı “İki Efendinin Uşağı”. Levent Suner’in yönettiği “İki Efendinin Uşağı” isimli oyunun prömiyeri 5 Ekim’de Nâzım Hikmet Kültürevi’nde yapılacak. Dekor ve ışık tasarımını Cem Yılmazer’in yaptığı oyunun, kostüm tasarımı Funda Çebi’ye, koreografisi ise Gökmen Kasabalı’ya ait.

 

Yeni sezonda izleyici ile buluşacak bir diğer oyun da Firuze Engin’in yazdığı “Cambazın Cenazesi”. Doğu Yaşar Akal’ın yönettiği oyunun prömiyeri de 19 Ekim’de Nâzım Hikmet Kültürevi’nde gerçekleşecek. Dekor ve ışık tasarımını Cem Yılmazer’in üstlendiği oyunun kostüm tasarımında İlayda Saran, animasyonlar ise Gökçe Erverdi’nin imzası var.

 

Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu bu yıl yenilik yaparak oyunlarını çarşamba günleri de dönüşümlü olarak Sanat Mahal ve Nâzım Hikmet Kültürevi sahnelerinde seyirci ile buluşturacak. “İki Efendinin Uşağı” ve “Cambazın Cenazesi”, sezon süresince her hafta çarşamba, cuma günleri saat 20.00’de, cumartesi günleri de saat 15.00 ve 20.00’de Nâzım Hikmet Kültürevi’nde sahnelenecek.

 

Geçtiğimiz yıl başlatılan “Askıda Bilet” uygulaması bu yıl da devam ediyor. 15-25 yaş arası ve 65 yaş üzeri tiyatroseverler oyunları matinelerde ücretsiz olarak seyredebilecekler.