haber

Nilüfer Belediyesi liseli tasarımcıları ödüllendirdi

Nilüfer Belediyesi'nin yılın yazarı olarak belirlediği Sabahattin Ali’nin, özellikle genç kuşaklarca daha yaygın biçimde tanınması amacıyla Bursa'daki lise öğrencilerine yönelik düzenlenen kitap kapağı tasarım yarışması tamamlandı. Yarışmada dereceye giren ve eserleri sergilenmeye değer bulunan öğrenciler, Nâzım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen ödül töreninde bir araya geldi.

Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkan Vekili Metin Tuncel, “Amacımız, Sabahattin Ali gibi çok yönlü bir sanatçıyı daha geniş kitlelere, özellikle gençlere tanıtmak. Çünkü, üretkenlik kelimesi onun yaşamında tam karşılığını buluyor. Sabahattin Ali’nin enerjisini aldığı ‘özgürlük’ kavramı ise bize yol gösteriyor,” diye konuştu.

Sabahattin Ali’nin Arabalar Beş Kuruşa, Bir Orman Masalı ve Beyaz Bir Gemi isimli üç öyküsünün genç zihinlerde yarattığı görsel algıyı yansıtan tasarımları, Sevengül Sönmez, Erkin Keskin, Ömer Faruk Kaya, Cüneyt Şenyavaş ve Nejla Akgün’den oluşan seçici kurul değerlendirdi.  

Seçici kurul üyelerinden, Nilüfer Belediyesi Akkılıç Kütüphanesi sorumlusu Necla Akgün, yapılan değerlendirmede Sabahattin Ali’nin eserlerindeki anlatım gerçekliğini yakalama ve görsel olarak en iyi şekilde dile getirme becerisinin dikkate alındığını kaydetti. Akgün, seçici kurulun  anlatım gücü yüksek çalışmalar arasında seçim yapmakta zorlandığını söyledi.

Yarışmada Şehit Öğretmen Kubilay Lisesi’nden Şermin Kılıç birinci, Faik Çelik Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nden Elif Badem ikinci ve Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nden Enise Tosun üçüncü oldu. Meslek Lisesi’nden Enise Tosun üçüncü oldu. Necatibey Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nden Kader Atıcı'nın ise Jüri Özel Ödülü’nü almaya hak kazandığı yarışmada, dereceye giren öğrenciler ödüllerini Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Metin Tuncel ve Başkan Yardımcısı Ahmet Çakıcı’dan aldı.