haber

Nilüfer Belediyesi’nde toplu sözleşme imzalandı

Nilüfer Belediyesi’nde çalışan memurları kapsayan toplu sözleşme Tüm Bel-Sen ile belediye arasında imzalandı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem atılan imzalarla çalışanların refah düzeyinin bir nebze daha artacağını söyledi.

 

Nilüfer Belediyesi’nde çalışan memurları kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri Tüm -Bel Sen ile olumlu sonuçlandı ve yeni yıla girmeden önce imzalandı.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Tüm-Bel Sen Bursa Şube Başkanı Pınar Koşal ve Bursa Şubesi yöneticileri ile işyeri temsilcileri ve çalışanların katıldığı Toplu sözleşme imza töreni Nilüfer Belediyesi Barış Meclisi Salonu’nda gerçekleşti.

İmzalar atılmadan önce konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, bir önceki sözleşmeye göre çalışanların refah seviyesini artıracak yeni maddeler eklendiğini belirterek “Belediyemizdeki 505 memur çalışanımızı kapsayan sözleşmede imkanlarımız çerçevesinde en iyisini vermeye çalıştık, bir önceki sözleşmeyi daha da üst noktaya taşıdık. Bursa’daki bütün belediyeler arasında yapılan en iyi toplu sözleşme oldu” dedi.

Her zaman önce belediye çalışanlarını mutlu etmek istediklerini söyleyen Başkan Erdem, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik şartlarda amaçlarının çalışanlarına elden geldiğince iyi şartlar sunmak olduğunu söyledi. Başkan Erdem Nilüfer Belediyesi’ndeki bütün çalışanlar için, iş barışı ve eşit işe-eşit ücret dengesini sağlamaya çalıştıklarını da sözlerine ekleyerek “Bu sözleşme herkese hayırlı olsun” dedi.

Tüm-Bel Sen Bursa Şube Başkanı Pınar Koşal, Cumhuriyetin 100. yılında sendika olarak 33. yaşlarını kutladıklarını belirtti. Ülke olarak zor bir dönemden geçildiğini ifade eden Pınar Koşal, emek ve birlik vurgusu yaptı. Koşal, “Bizler inanıyoruz ki her zorluk birlik ve beraberlik ile aşılacaktır. Yeni dönemden beklentimiz daha çok birbirimizi anlamak, yakın olmak ve paylaşmak. Bir aile sıcaklığında tüm emeğimizle var olacağımız yuvamız Nilüfer’de olmak her daim güzel olsun” şeklinde konuştu.

Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntıların boyutlarının her gün daha da derinleştiğini vurgulayan Pınar Koşal, “Dört kişilik ailenin aylık gıda harcaması (Açlık Sınırı) 14 bin 025 TL, yoksulluk sınırı ise 45 bin 686 TL’dir. Merkezi hükümetçe verilen zam oranları ile yıllık enflasyon oranları karşılaştırıldığında geçim kaygımız gittikçe artmaktadır. Bu süreçlerde yaptığımız toplu iş sözleşmelerinin önemi daha da artmaktadır. Bu süreçte yoğun bir şekilde beraber emek harcadığımız TİS Komisyonu’ndaki arkadaşlarımız ve iş yeri temsilcilerimize emekleri için teşekkür ediyorum. Biz bu ülkenin emekçilerinin hak ettikleri, özlemini yaşadıkları bir ülkeye ve dünyaya kavuşacaklarına olan inancımızı hep koruduk, korumaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve Tüm-Bel Sen Bursa Şube Başkanı Pınar Koşal, toplu sözleşmeye imza attı.