haber

Nilüfer Belediyesi’nden Bosna Hersek’e yardım eli

Eğitime verdiği destekle Türkiye’de örnek bir kurum haline gelen Nilüfer Belediyesi, bu desteğini ülke sınırları dışına da taşıyor. ‘Sel ile Giden Umutlar Bilgi ile Yeşerecek’ projesiyle daha önce Bosna Hersek’teki üç okula bilgisayar desteğinde bulunan Nilüfer Belediyesi, bu kez Zavidovici kentinde selde büyük zarar gören Kovaçi İlköğretim Okulu’nun spor salonunu yenileyecek. Bu kapsamda Nilüfer Belediyesi ile Zavidovici Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Nilüfer Belediyesi Halk Evi Başkanlık Makamı’nda gerçekleşen protokole Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Zavidovici Belediyesi Başkan Yardımcısı Nermin Cahtarevic imza koydu.

 

Törene, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeleri Fırat Emiroğlu ile Muhammet Aydın, Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanı Vedat Müftüoğlu, Zavidovici Belediyesi Başkan Yardımcısı Nermin Cahtarevic ile meclis üyesi Jasmin Cosic, Kovaçi Okul Müdürü Midat Mujanovic, Dünya Boşnaklar Kongresi Türkiye Koordinatörü Hamza Yavuz ile Dünya Boşnaklar Kongresi Bursa Koordinatörü ve Bursa Balkan Kadınlar Derneği Başkanı Hayriye Kosova da katıldı.

 

Nilüfer Belediyesi Meclis üyeleri Fırat Emiroğlu ile Muhammet Aydın’ın daha önce Bosna Hersek’e giderek okullarda inceleme yaptıklarını belirten Başkan Mustafa Bozbey, “Şimdi sıra belirlenen okula destek vermeye geldi. Avrupa’nın göbeğinde yaşanan çirkin ve kirli savaş, özellikle Müslüman kesime çok büyük darbe vurmuştur. Avrupa, zaman zaman özgürlük ve bağımsızlık mücadelelerini desteklemesine rağmen, o dönemde maalesef oradaki Müslüman katliamına göz yumdu. Bu da bizler için kabul edilebilir bir şey değil. Bölgede hala savaşın izleri var. O acıları sizlerin unutmanız mümkün değil. Bizler de bölgeye yapacağımız destekle, gelecek nesillerin bu acıyı daha az hissetmesini sağlamak istiyoruz” dedi.

 

Çocuklara sahip çıkmak, destek olmak ve onları gülümsetebilmek istediklerini söyleyen Başkan Bozbey, “Yapılan her iş,  dünya barışına çok önemli katkı sağlayacak. Bu çocuklar gelecekte çok önemli yerlere gelebilecek ve Türkiye’yi savunacak. Dünya barışı bu şekilde sağlanır. Herkes yan yana durursa, omuz omuza büyük bir güç oluşur” şeklinde konuştu.

Bozbey, düzenlemeyi okulların açılış tarihine kadar bitirmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.

 

Zavidovici Belediyesi Başkan Yardımcısı Nermin Cahtarevic de, destekten dolayı büyük mutluluk ve heyecan duyduklarını belirtti. Cahtarevic, “Okulumuzda 600 öğrenci eğitim alıyor. İngilizce’nin yanında Türkçe de öğretiliyor. Bu da Türkler ile Boşnaklar arasındaki güçlü bağı gösteriyor. İyi bir eğitim sağlanması adına verdiğiniz destekler için teşekkür ederim” dedi.

 

Bosna Hersek’ten gelen heyet, Nilüfer Belediyesi’nin insan odaklı projelerini de yerinde inceledi. Nilüfer Barış Meclisi’ni de gezen heyet, yatırımlara hayran kaldı. Heyet, Nilüfer Belediyesi tarafından Ürünlü Mahallesi’nde verilen mahalle iftarına da katıldı.