haber

Nilüfer Belediyesi’nden dünyaya örnek proje

Proje çerçevesinde Çocuk Yazarı Sara Şahinkanat tarafından yürütülen “Hikâye kurma” çalışmalarında oluşturulan “Dokuz Korkusuz Kafadar ” adlı kitap kamuoyunu tanıtıldı.

Nilüfer Belediyesi dünyaya örnek bir projeye daha imza attı. Nilüfer Belediyesi Kütüphaneler Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kitap İyi Gelir” projesi çerçevesince hastanelerin klinik bölümlerinde uzun süre tedavi gören çocuklar için bir dizi çalışma yürütüldü. Nilüfer Rotary Kulübü’nün de destek verdiği proje kapsamında Drama Eğitmeni Necati Arpacı tarafından kitap okuma bulaşmaları yapıldı. Ayrıca Çocuk Kitapları Yazarı Sara Şahinkanat tarafından gönüllü olarak “Hikâye kurma” çalışmaları düzenlendi. Öyküleri dokuz çocuk tarafından oluşturulan Sara Çetinkanat tarafından kaleme alınan ve Deniz Üçbaşaran’ın çizimleriyle hazırlanan “Dokuz Korkusuz Kafadar” adlı kitap Nâzım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı.

 

Toplantıya Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Kütüphaneler Müdürü Şafak Pala, hekimler, akademisyenler, projeye katılan çocuklar ve aileler katıldı.

 

Proje hakkında bilgi veren Kütüphaneler Koordinatörü Zeynep Terzioğlu,  kitabın çocuk gelişimindeki önemine dikkat çekti. Terzioğlu “Geçtiğimiz yılın sonunda ‘Kitap İyi Gelir’ umuduyla bir yolculuğa çıkmıştık. Kitaplara erişmekte;  koşulları nedeniyle ve yaşıtlarına kıyasla- dezavantajlı durumdaki çocukları, heyecan verici, büyülü, macera dolu bir dünya oluştuğuna inandığımız kitapların dünyasıyla tanıştırmak, kitabın hayatımızdaki kıymetini paylaşmak için bir proje geliştirdik,” dedi.

 

Nilüfer Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey de çocukların kitap okumalarını desteklemek için pek çok proje hazırladıklarını söyledi. Proje hakkında da bilgi veren Bozbey “Her yıl farklı bir dezavantajlı gruba yönelik yaptığımız kitap projesi kapsamında, bu yıl hastanedeki çocuklarla bir araya geldik. Nilüfer Rotary Kulübü Derneği işbirliği ile yaşıtlarına kıyasla, kitaplara erişmekte koşulları nedeniyle sıkıntı çeken çocuklara, Kitap İyi Gelir projesini sunduk. Amacımız, bu projeyle, hastanelerin klinik bölümlerinde uzun süre tedavi gören çocukların, yaşadıkları zorlukların üstesinden gelmelerine kitaplar aracılığıyla destek sağlamaktı. Proje, Dörtçelik Çocuk Hastanesi, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Onkoloji Bölümü ve Bursa Lösemili Çocuklara Yardım Derneği paydaşlığında yürütüldü,”  diye konuştu.

 

Nilüfer Rotary Kulübü Başkanı Uğur Özkeserli de böylesine önemli bir sosyal projede yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

 

UÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adalet Meral Güneş de Kitap İyi Gelir Projesi’nin tedavi gören çocukların gelişimine büyük katkı sağladığını kaydetti.

UÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tahsin Yakut da dünyanın bu projeyi yakından takip ettiğini söyleyerek, Başkan Bozbey’e teşekkür etti. Yakut tüm ülkelerin bu projeyi örnek almasını istedi.

 

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey, kitaba katkı sağlayan; Prof. Dr Adalet Meral Güneş’e, Prof. Dr. Tahsin Yakut’a, Dörtçelik Çocuk Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Murat Tutanç’a, Drama Öğretmeni Necati Arpacı’ya, Kitabın Çizeri Deniz Üçbaşaran’a, Kitabın yazarı Sara Şahinkanat’a plaket takdim etti. Ayrıca kitabın öykülerini oluşturan çocuklara da belgeleri verildi. Toplantının sonunda yazar çocuklar kitaplarını imzaladı.