haber

Nilüfer Belediyesi’nden eğitime bir katkı daha

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Burada programı kapsamında makamını taşıdığı Fethiye Mahallesi’nde, Şehit Şekip Akın İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu’na kazandırılar Bilişim Teknolojileri sınıfının açılışına da katıldı. Bozbey, bilgisayar sınıfı açılışını, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri ve öğrencilerle birlikte gerçekleştirdi.

 

Nilüfer Belediyesi olarak yıllardır eğitime destek verdiklerini, destek vermeye de devam edeceklerini ifade eden Başkan Bozbey, Bilişim Teknolojileri sınıfının oluşturulmasına katkı koyan herkese teşekkür etti. Şehit Şekip Akın İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu’nda, özel okul niteliğine dönüşmüş bir yapı olduğunu belirten Başkan Bozbey, bu yönüyle örnek gösterilecek bir okul olduğunu söyledi. Başkan Bozbey, okulda gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasına en fazla kişinin katılımını sağlayan üç öğrenciye de bisiklet armağan etti.

 

Fethiye Mahallesi’nin sorunlarını yerinde inceledi

Başkan Burada karavanı ile makamını bu hafta Fethiye Mahallesi’ne taşıyan Bozbey, mahallede incelemelerde bulunarak sorunları da halktan dinledi. Halkla iç içe yoğun bir gün geçiren Bozbey, mahalle esnafını ziyaret etti, bir kahvehane de ocak başına geçerek vatandaşlara çay ikramında bulundu. Başkan Bozbey daha sonra Fethiye Mahalle Muhtarı Sebahattin Kelebekler ile bir araya gelerek, mahalle hakkında detaylı bilgi aldı.

 

Bozbey’den Büyükşehir’e ulaşım çağrısı

Fethiye mahallesi’nde önemli sorunların başında hem mahalle içi ulaşım hem de mahalleye ulaşılabilirlik olduğunun altını çizen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu konuda Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne destek çağrısında bulundu. Fethiye Mahallesi’ne girişin yok denecek kadar az olduğunu vurgulayan Başkan Bozbey, “Önceki dönem teklif ettiğimiz, Mudanya Yolu üzerinden Fethiye Mahallesi’ne giriş projesinin gerçekleşmemesi nedeniyle birçok vatandaşımız mağdur oluyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden, daha önce sunduğumuz bu projeyi kısa sürede hayata geçirmesini istiyoruz. Artan nüfusla birlikte mahallemizde var olan özel hastaneleri de değerlendirdiğimizde, bu yola ne kadar ihtiyaç olduğu ortaya çıkmakta” dedi.

 

Toplu ulaşım saatlerinin sıklaştırılması gerektiğini de ifade eden Başkan Bozbey, kentin farklı noktalarına giden yeni toplu ulaşım hatları eklenmesinin, vatandaşların kent içi ulaşım sorununa katkı koyacağını söyledi.

 

“Büyükşehir’in katkısıyla örnek bir dönüşüm yapabiliriz”

Fethiye Mahallesi’nin yapısal anlamda bir dönüşüm içinde olduğunu belirten Başkan Mustafa Bozbey, bölgede halâ 1970’li yıllardan kalma yapılar olduğunu sözlerine ekledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destek vermesi halinde Fethiye Mahallesi’nde örnek bir dönüşüm yapabileceklerini vurgulayan Başkan Bozbey şöyle konuştu: “Arkadaşlarımızın bu konuda çalışması var. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de bu çalışmaya katkısını bekliyoruz. Bölgede yapacağımız dönüşüm planlarıyla birlikte, örnek bir dönüşümü burada gerçekleştirme imkanına sahip olacağız. Bu da, başka yerde yapılacak dönüşüme örnek olacaktır.” Başkan Bozbey, Fethiye Mahallesi sakinlerini gülümsetmeye devam etmek için ellerinden geleni yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini ifade etti.


Bursa Şampiyonu olan Fethiye İdman Yurdu U16 Takımı da Başkan Bozbey'i ziyaret edenler arasındaydı. Şampiyonluk kupasını Başkan Bozbey'e getiren takım, sevinçlerini paylaştı.