haber

Nilüfer Belediyesi’nden eğitime dev destek


Nilüfer Belediyesi, eğitime yaptığı dev desteklerle adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. 1978 yılında merhum Bursa Savcısı Nedim Öztan tarafından yaptırılan okula, Nilüfer Belediyesi’nin desteğiyle artan ihtiyaçlar sonucu ek bina ve sınıflar yapıldı. Toplam 10 sınıftan ve 3 idari ofisten oluşan ek hizmet binası ve 3 sınıftan oluşan bir anaokulu bölümü yapan Nilüfer Belediyesi, eski bina tadilatıyla birlikte toplam 850 bin TL harcayarak bölgedeki ihtiyacın karşılanmasına destek oldu. 

Ek hizmet binasının zemin katında 3 adet anasınıfı oluşturulurken, öğretmenler odası ve tuvaletler de inşa edildi. Çağın gereklerine uygun olarak planlanan, öğretmen ve öğrenciler için modern bir eğitim olanağı tanıyan ek hizmet binasının 1. katında 2 sınıfın yanı sıra idari bölümden oluşan 3 adet ofis bulunuyor. 2. katta 4, 3. katta yine 4 sınıf olmak üzere Nedim Öztan İlköğretim ve Ortaöğretim Okulu’na toplamda 10 sınıf daha Nilüfer Belediyesi’nin desteğiyle kazandırıldı. Eski binanın da tadilatını gerçekleştirilirken, bu kapsamda kazan dairesi yenilendi, eski bina tuvaletleri de revize edildi. İç ve dış boyaların da yapıldığı kurumun eski binasında girişteki rüzgarlık ve ana giriş kapısı, sınıf kapıları da yenilendi. Kısmen zemin seramik kaplamanın da yapıldığı eski bina 2012-2013 eğitim öğretim yılına çağdaş bir eğitim kurumuna yakışır bir şekilde girerken, okul bahçesi çevre düzenlemesi de unutulmadı. 1 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanan ek hizmet binasıyla birlikte okuldaki derslik sayısı da 28’e çıktı. 

Okul bahçesinde yapılan ek hizmet binasının açılış törenine Bursa Valisi Şahabettin Harput, Nilüfer İlçe Kaymakamı Mustafa Kılıç, İl Milli Müdürü Atilla Gülsar, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya, Nilüfer Belediyesi Meclis üyeleri ve çok sayıda daveti katıldı. İlköğretim öğrencilerinin yaptığı halk oyunları gösterileri açılışa renk katarken, öğrencilerin okuduğu anlamlı şiirlerde büyük alkış aldı. 

Okul Müdürü Kamber Marangoz’un açılış konuşmalarıyla başlayan törende İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, ülke kalkınmasının kaliteli eğitimden geçtiğini vurguladı. Bursa’da son yıllarda hem devlet, hem de hayırsever olanaklarıyla kaliteli eğitim mekanları oluşturulduğuna değinen Gülsar, il genelinde sınıf mevcutlarının istenen seviyelere geldiğini ancak hedeflerinin tekli eğitime geçmek olduğunu belirtti. 

Nilüfer’de kültür ve sanatın her yerde olmasını istediklerini kaydeden Başkan Mustafa Bozbey de “Her çocuğumuz, her gencimiz, her yaşlımız bir sanat dalıyla uğraşsın, bir müzik aleti çalsın, en önemlisi spor hayatının bir parçası olsun istiyoruz. Biz Nilüfer denildiğinde çıtası ortalamanın çok üzerinde, eğitimli insanların paylaştığı bir kentin anlaşılmasını arzuluyoruz. İşte o yüzden Nilüfer’de eğitime katkı denildiğinde bizim için akan sular duruyor. Nilüfer Belediyesi pek çok konuda Türkiye’nin bile önünde gidiyor. Hepiniz biliyorsunuz, Nilüfer Belediyesi olarak hiç aksatmadan tam 7 yıl boyunca ilköğretim birinci sınıf öğrencilerine her gün süt dağıttık. Geçtiğimiz yıl hükümetin süt dağıtımına başlamasıyla biz bu uygulamamızı sona erdirdik. Eğitime yönelik desteklerimiz bununla da bitmedi. İlçedeki devlet okullarında ihtiyaç duyulan araç-gereç ve hizmet desteği kapsamında, son yılda bütçemizden eğitime 5 milyon TL harcadık” dedi. 
Nedim Öztan İlk ve Ortaokulu’nun önemli bir ihtiyacını giderdiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Bozbey, “Buraya 12 derslik ve bir anaokulu bölümü yaptık. Umuyorum ki bu çabamızla bölgedeki ihtiyacın karşılanmasına destek olduk” diye konuştu. 

Eğitime verdiği desteklerden dolayı Başkan Mustafa Bozbey ve Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür eden Vali Şahabettin Harput ise Nilüfer’in farklılığına dikkati çekti. Nilüfer’de eğitimdeki başarının devam etmesi gerektiğini vurgulayan Vali Harput, “Nilüfer Belediyesi’nin eğitime verdiği katkıyı biliyoruz. Yaklaşık 1 milyon TL’lik bu yatırımı gerçekleştirdikleri için Başkan Bozbey ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum. Bu mekanlarda eğitim alacak çocuklar yarının Türkiyesi’ni oluşturacak. Bugün dünyada güçlü olanın sözü geçiyor. Güçlü karar veriyor ve herkes ona göre hareket ediyor. Herkesin hedefi olmalı. İddialı olacak ve başarı için çalışacaksınız. Ulu Önder Atatürk’ün bize gösterdiği hedefler doğrultusunda çalışmalıyız” şeklinde konuştu.  
Konuşmaların ardından Vali Şahabettin Harput, Başkan Mustafa Bozbey’e eğitime katkılarından dolayı şilt verdi. Vali Harput, Başkan Mustafa Bozbey ve beraberindekiler, öğrencilerle birlikte açılış kurdelasını kesti. Daha sonra minik öğrencilerle bir araya gelen Harput ve Bozbey, yapılan ek hizmet binasında da incelemelerde bulundu.