Nilüfer Belediyesi’nden ‘‘Güzellik Uzmanlığı’’ eğitimi

Kadın istihdamının artırılması amacıyla bugüne kadar farklı sektörlerde çok sayıda meslek edindirme eğitimi düzenleyen Nilüfer Belediyesi, bu kez de ESSPLUS iş birliğiyle “Güzellik Uzmanlığı” eğitimi verecek. Nilüfer Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü İş ve Meslek Edindirme Ofisi’nin organize ettiği eğitime öncelikle başvuru talepleri alındı.

7 Ağustos tarihinde başlayacak olan eğitime, meslek sahibi olmak isteyen kadınlar büyük ilgi gösterdi. Eğitim için başvuruda bulunanlar ilk olarak, Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde mülakata girdi. Mülakatı başarıyla geçen kadınlar, eğitim almaya hak kazandı. Toplam 90 saat sürecek olan eğitimde alanında uzman kişiler tarafından hijyen, deri yapısı ve hastalıkları, kaş dizaynı, ağda, kaş ve kirpik boyama, el ve ayak bakımı, manikür, pedikür, özel cilt bakım teknikleri ve tüm vücut masajı konusunda önemli bilgiler verilecek. Eğitimi tamamlayan kadınlar, katılım sertifikası almaya hak kazanacak.