haber

Nilüfer Belediyesi'nden İnsan Hakları Günü'nde anlamlı açılış

Herkese eşit mesafede insan odaklı hizmet üretmeyi hedefleyen Nilüfer Belediyesi, tüm kesimlerin beklentilerine cevap veren anlayışla projelerini bir bir gerçekleştirmeye devam ediyor. Nilüfer Belediyesi tarafından Bursa H Tipi Cezaevi’ne Ziyaretçi Bekleme Salonu ve E Tipi Cezaevi’ne yapılan Halkla İletişim Bürosu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP İl Başkanı Metin Çelik, Nilüfer Belediyesi Meclis üyeleri, Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumu Müdürü Ali Şanoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Anlamlı bir günde, çok anlamlı bir projenin açılışını yaptıklarını ifade eden Başkan Bozbey, “Bugün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü. Bugün, evrensel düzeyde "insan haklarının anayasası" olarak bilinen, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin kabulünün 65. yıldönümü. Bireylerin kişisel hak ve özgürlüklerini tanımlayan Bildirge, herkesin yasa önünde eşit olduğunu ve ayırımcılığa uğramayacaklarını vurgular. Bu bakış açısıyla, temel insan haklarına evrensel boyut kazandırmıştır. Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ulusları anlaşmalardan ziyade ortak değerler birbirine yakınlaştırır" sözüyle vurguladığı üzere, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, ulusları aynı evrensel temelde birleştiren bir ortak değerler belgesidir. Çağdaş dünyanın bir üyesi olarak, ülkemizde insan haklarının korunması ve daha ileri götürülmesi, öncelikli hedefimiz olmalıdır,” dedi.

Nilüfer Belediyesi olarak “Önce İnsan” ilkesiyle, herkese eşit ve adil hizmet sunduklarını ifade eden Başkan Mustafa Bozbey, “Cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlülerimizin ve onları ziyarete gelen yakınları ile ailelerinin de uygun şartlarda yaşam sürmeye hakkı var. İnsan haklarından bahsediyoruz. Onların da sahip oldukları haklarından yararlanmaya ihtiyaçları var. Bugüne kadar elimizden geldiğince cezaevlerimizdeki ihtiyaçların giderilmesi noktasında üzerimize düşeni yaptık. Birçok sosyal projeyi gerçekleştirirken, ihtiyaç ve gereksinimlere de cevap verdik. Cezaevlerimizde kalan tüm hükümlü ve tutuklarımıza “geçmiş olsun” diyerek özgürlüklerine bir an önce kavuşmalarını diliyorum. Birçok hükümlü ve tutuklu yakınları ve aileleri buraya sıkça ziyarette bulunuyor. Onların da daha iyi şartlarda ziyaretlerini gerçekleştirebilmeleri için son derece modern bir bekleme salonu yaptık. Bu salonda tutuklu ve hükümlülerimizin içeride yaptıkları el emeği, göz nuru eserleri sergilenerek satışa sunulmak üzere görücüye çıkacak. Ayrıca E Tipi Cezaevi önündeki Halkla İlişkiler Ofisi’nin de açılışını yapıyoruz. Bahçe düzenlememiz sayesinde de cezaevimizin modern koşullara erişmesinde katkı sağlayabilmek bizim için büyük mutluluk,” diye konuştu.

Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumu Müdürü Ali Şanoğlu da Nilüfer Belediyesi’ne hizmetlerinde dolayı teşekkür ederek, “Nilüfer Belediyesi buradaki çok büyük ihtiyacı giderdi. Burada ziyaretçilere daha iyi şartlarda modern şekilde hizmet vereceğiz. Bu proje son derece modern ve nitelikli oldu. Burada bulunan bebek emzirme odası, Avrupa cezaevlerinde bile yok. Her yönüyle modern olan bu projeyi hayata geçiren Başkan Bozbey ve ekibine sonsuz teşekkürler,” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey, Müdür Ali Şanoğlu ve davetliler Ziyaretçi Bekleme Salonu ve Halkla İletişim Bürosu’nun açılışını yaptı. Cezaevlerinden Sorumlu Savcı Uğur Uzun da Başkan Bozbey’e katkılarından dolayı teşekkür etti.

Daha önce oyun grubu ve halı sahanın yanı sıra birçok sosyal projeye de imza atan Nilüfer Belediyesi, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde Bursa H Tipi Cezaevi’ne Ziyaretçi Bekleme Salonu ve E Tipi Cezaevi’ne Halkla İletişim Bürosu yaptı. Birçok hükümlü ve tutuklu yakını ve ailelerinin sıkça ziyarette bulunduğu cezaevinde daha iyi şartlarda hizmet verebilmek için yapılan modern bir bekleme salonu, 300 metrekare taban alanına sahip. Tesiste ayrıca bay-bayan ve engelli olmak üzere 3 adet tuvalet, emzirme ve ilk yardım odaları, kantin (satış bölümü) kafeterya ve 150 metrekare sergi salonu bulunuyor. Son derece modern bu salonda tutuklu ve hükümlülerimizin içeride yaptıkları el emeği göz nuru eserleri de sergilenerek satışa sunulmak üzere görücüye çıkacak.

Ayrıca E Tipi Cezaevi önünde ise yapılan İletişim Ofisi’nin de açılışı yapıldı. 53 metrekare taban alanına sahip bu mekanda 2 adet ofis, çay ocağı ve teras bulunuyor. Ayrıca çöp konteynır alanı da düzenlenerek, bölgenin daha düzenli hale gelmesine olanak sağlandı.