haber

Nilüfer Belediyesi’nden öğretmenlere geri dönüşüm eğitimi

Çevre ve doğa dostu Nilüfer’i oluşturmak için çeşitli kurum ve kuruluşlara eğitimler veren Nilüfer Belediyesi, ilçede görev yapan öğretmenler için de bir çalışma gerçekleştirdi.

Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü öğretmenlere yönelik Nâzım Hikmet Kültürevi’nde ‘Geri kazanım, çevre ve doğru atık bertarafı’ konulu eğitim düzenledi.

Eğitime Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu da katıldı. Eğitimin açılış konuşmasını yapan Başkan Mustafa Bozbey, çevrenin korunması ve geri dönüşümün önemine dikkat çekerek  ‘Ne kadar bilinçlenirsek, dünyamızın geleceği için o kadar katkı sunarız’ ifadelerini kullandı.

Çevre bilincinin artmasında öğretmenlerin önemli bir yere sahip olduğunu belirten Başkan Bozbey sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Sizler gibi yeni nesilleri geleceğe hazırlayan, kilit noktadaki eğitimcilerle geri kazanım ve çevre konusunda işbirliği yapmak çok önemli’ dedi.

 

Geri dönüşümle 115 bin çam kurtarıldı

2006’dan beri çevre gezileriyle desteklenen eğitimlere 2014’te toplam 35 okuldan 2190 öğrencinin katıldığını belirten Başkan Bozbey, Nilüfer’deki okullarda 2009 yılında başlatılan atık yağ toplama yarışmasının da sürdürüldüğünü söyledi. Bozbey, okullar, muhtarlıklar ve Nilüfer Belediyesi binalarında bulunan atık yağ bidonlarında 2014 yılında 162 ton atık yağ,  10 milyon 365 bin 940 kilogram da geri kazanım topladığını kaydetti. Başkan Bozbey geri dönüşüm çalışmalarının sonuçlarını da şöyle açıkladı: ‘Bu hizmetimizle, geri dönüşüme kazandırılan kâğıt miktarı, yaklaşık 115 bin yetişkin çam ağacının Nilüferliler tarafından kurtarılması anlamına geliyor. Biz dünyayı atalarımızdan miras değil, çocuklarımızdan ödünç aldık. Çocuklarımızla birlikte bu emaneti korumak ve geleceğe güvenle bakmak için elimizden geleni yaptığımıza ve çalışmalarımızı daha da geliştirerek sürdüreceğimize inanıyorum.  Çevrenin korunduğu kent Nilüfer’de, sizlerle birlikte geri kazanımın 20. yılına adım atmaktan onur duyduğumuzun altını çizmek istiyorum.”

 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in açılış konuşmasının ardından Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Çevre Mühendisi Gül Aydın ve ÇEVKO Vakfı Eğitim Şefi Murat Anaç sunumlarını gerçekleştirdi. Eğitimin sonunda katılımcı öğretmenlere sertifikaları Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu tarafından verildi.