haber

Nilüfer Belediyesi’nden yine bir ilk: Beşevler Jimnastik Salonu

Nilüfer Belediyesi ilklere imza atama devam ediyor. Türkiye’nin ilk jimnastik salonunun temeli Beşevler’de düzenlenen törenle atıldı. Törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Milletvekilleri Turhan Tayan,  İlhan Demiröz, Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç, CHP İl Başkanı Metin Çelik, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin ve çok sayıda konuk katıldı.

Törende konuşan Beşevler Mahallesi Muhtarı Erol Yılmazer, böylesine önemli bir projenin kendi bölgelerinde yapılmasından dolayı mahalle sakinleri adına teşekkür etti. Yılmazer, Beşevler’in Nilüfer’e paralel olarak sporun ve sanatın merkezi olmasından mutluluk duyduklarını belirtti.

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz de böylesine önemli bir projenin temel atma töreninde bulunmaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi. Bu tür projelerle Türkiye’nin sporda iyi bir noktaya geleceğini söyleyen Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal da Başkan Bozbey’e teşekkürlerini sundu. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de jimnastik salonu projesinin üzerinde uzun zamandır çalıştıklarını ancak bu konuda uzmanlaşmış kişileri bulmakta zorlandıklarını belirtti. Bozbey başarı için tesisleşmenin önemli olduğunu vurguladı.

Başkan Bozbey şöyle konuştu: “Nilüfer’de her yaştan insanın spor yapabilmesi ve gelecek nesillerin sporla iç içe olması için bugüne kadar pek çok projeyi hayata geçirdik. Birbirinden özel tesisleri Nilüfer’e kazandırdık. Bugün hızla büyüyen Nilüfer’de bisiklet yollarımız, parklarımızdaki spor alanlarımız, yürüyüş yollarımız, kapalı yüzme havuzlarımız, spor salonlarımızla sporu kentin her köşesinde yapılır hale getirdik. Sporun temelini atletizm ve jimnastik oluşturuyor. Ama bizim ülkemizde bu alanlara ne kadar değer veriliyor? Tartışılır. Bundan birkaç hafta önce Olimpiyat hezimeti yaşadık.  Biz de alınan sonuca, Olimpiyatların ülkemizde yapılması umutlarının yerle bir olmasına herkes kadar üzüldük. Ama görünen köy kılavuz istemiyor.

"Eğer biz, tüm sporların temeli olan atletizme, jimnastiğe yatırım yapmazsak böyle üzücü sonuçlar da sürpriz olmaz. Bugün Türkiye’nin gerçek anlamda bir jimnastik salonu var mı? Yok! Ama, biz sosyal demokrat belediyeciliğin bir örneğini daha vererek, halk için, halkın yararına bir hizmeti daha gerçekleştiriyoruz. En temel spor jimnastiği, Nilüfer’de yapacağımız, Türkiye’nin bu branşa adanmış tek salonuyla taçlandırıyoruz.”

Konuşmaların ardından, Başkan Bozbey ve konuklar butona basarak inşaata ilk harcı koydular. Beşevler Jimnastik Salonu, 3 bin metrekarelik arazi üzerinde inşa ediliyor. Toplamda 6 bin 500 metrekarelik kapalı alanda hizmet vermesi planlanan tesiste; 1100 metrekarelik ana salonda, ulusal ve uluslararası yarışmalar düzenlenebilecek. Aynı zamanda 320 kişi seyirci kapasitesi olan ana salonda, uluslararası yarışmalar için de antrenman yapılabilecek. Tesiste ayrıca, judo-eskrim-güreş-karate salonu, bir büyük ve bir küçük iki aerobik salonu, fitness salonu, tüm sporcu ve seyircilerin kullanabileceği kafeterya da bulunacak.

Yönetim, toplantı, depolama, soyunma, ilk yardım, hakem ve antrenör odaları gibi yardımcı mekanlarla da tesise bütünlük kazandırılacak.