haber

Nilüfer Belediyesi’nin engellilere yönelik çalışmaları fark yarattı

Nilüfer Belediyesi’nin farklı engel gruplarından bireylere destek olmak ve onların, sosyal yaşamın içinde aktif bir şekilde var olmalarına yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarla hayata geçirdiği projeler, İstanbul Aydın Üniversitesi’nin düzenlediği panelde anlatıldı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında İstanbul Aydın Üniversitesi’nin Engelsiz Yaşam Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Toplumsal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin işbirliğiyle, Aydın Üniversitesi Büyükçekmece Yerleşkesi’nde düzenlenen “Engelli Bireylerin Sosyal Yaşamlarını Kolaylaştıran Yerel Yönetim Projeleri” adlı panele konuşmacı olarak katılan Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Nilgün Berk, Nilüfer Belediyesi’nin farkındalık yaratan çalışmalarını, yaptığı sunumla paylaştı. Nilüfer Belediyesi’nin bu alandaki çalışmaları, paneli izleyenlerin büyük beğenisini aldı.

Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Nilgün Berk, Nilüfer Belediyesi’nin 2000 yılından bu yana engelli bireylere yönelik önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini belirterek, Türkiye’de örnek projelere imza attıklarını söyledi. 2011 yılında açılan Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nde yaş ve engel gruplarına göre çalışmalar yürütüldüğünü  ifade eden Berk, bu çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi. Nilgün Berk, Nilüfer Belediyesi’nin hayata geçirdiği Bizim Bahçe Engelsiz Sosyal Yaşam Merkezi, Kent Bostanları, Oyun Engel Tanımaz Parkı, Engelsiz Eskrim Okulu ile Tekerlekli Sandalye Tamirevi projelerini de paylaştı. 

 

BERK: HEDEFİMİZ ENGELSİZ BİR YAŞAM OLUŞTURMAK

 

Nilüfer’de, engelsiz bir yaşam oluşturmaya çalıştıklarının altını çizen Nilgün Berk, “Buradaki hedefimiz, engelli bireylerin hayatlarını zorlaştıran etmenleri ortadan kaldırmak, toplumsal farkındalık oluşturmak, en önemlisi de engelli bireylerin toplumsal hayata aktif bir şekilde katılmalarını sağlamak” şeklinde konuştu.

Bizim Ev’den ortalama 750 engelli bireyin faydalandığını belirten Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Nilgün Berk, yapımı devam eden 8 bin 700 metrekare alana sahip Bizim Ev’in yeni yerinde, tüm engel gruplarına ve daha fazla kişiye hizmet edeceklerinin altını çizdi.

Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Nilgün Berk, Nilüfer Belediyesi’nin engelsiz, eşit ve erişilebilir bir dünya için çalışmalarına devam edeceğini ifade etti.

Panele konuşmacı olarak katılan İzmir Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile İstanbul Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin de, engelli bireylere yönelik yaptıkları çalışmaları anlattı.

Panelin sonunda İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli ve  Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Bilir  Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Nilgün Berk’e katılımlarından dolayı teşekkür etti.