haber

Nilüfer Belediyesi'nin projesi Yüzüncü Yıl'a çok yakıştı

Nilüfer Belediyesi, büyüyen ve modern yapısıyla gelişen kentte, akılcı projelere imza atarak aynı anda birçok kesime hitap etmeye devam ediyor. Yüzüncü Yıl Mahallesi’ne yapılan Muhtarlık Binası, Mahalle Komitesi Ofisi ve Yüzüncü Yıl Spor Kulübü Derneği ile Spor Tesisi’nin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, CHP Eski Bursa Milletvekili Yahya Şimşek, CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, CHP Bursa Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Sait Terzioğlu, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda meclis üyesiyle davetli katıldı.

Yüzüncü Yıl Mahalle Muhtarı Ali Şık’ın açılış konuşmalarıyla başlayan törende Başkan Mustafa Bozbey de duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Nilüfer’de çok amaçlı bir projeyi daha hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Bozbey, “Büyüyen, gelişen, Nilüfer’de akılcı projelerle aynı anda birçok kesime hitap edecek hizmete imza atıyoruz. Kentler, yalnızca fiziki hizmetlerin sağlandığı bir yerel yönetim anlayışına mahkum edilmemelidir. Aynı zamanda toplumsal açıdan eşitliği sağlamaya yönelik her türlü çalışma ve hizmet biçimi, yerel yönetimlerin varlık nedeni olmalıdır. Bu anlayış bizim belediyecilik anlayışımızın şekillenmesinde çok önemli bir yer tutar. Belediyeler, kentin yeniden üretilmesini sağlayan en önemli araç ve dinamiklerdir. Bizler bu doğrultuda muhtarlarımızla her zaman yakın ilişki halinde oluyoruz,” dedi.

Özel İdare veya Büyükşehir Belediyesi’nin görevi olmasına rağmen bir çok tesise Nilüfer Belediyesi olarak destek olmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Bozbey, bu desteğin önümüzdeki dönemde de süreceğini kaydetti. Bozbey, “Sık sık gelen taleplere kulak vererek sıkıntıları dinliyor, çözüm noktasında elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Vatandaşımıza hizmet verecek bu muhtarlık binamızın  da Nilüfer için hayırlı olmasını diliyorum.

Projede yer alacak olan bir diğer bölüm de Mahalle Komitesi Odası. Muhtarlarımızla, Mahalle Komitelerimizle ve diğer paydaşlarla Nilüfer’i birlikte planlayacağız ve birlikte hizmet üreteceğiz. Mahalle Komitelerini oluşturmadaki temel anlayışımız halkın mahallesine sahip çıkması ve duyarlı olmasıdır. Her fırsatta söylüyorum, Mahalle Komiteleri muhtarların işini kolaylaştıracak ve bizim aramızda köprü olacak. İşte burada aynı çatı altında Muhtarımız ve Mahalle Komitesi üyelerimiz daha bir iç içe olarak Yüzüncüyıl için verimli çalışmalara imza atacaklar. Buradaki bölümde Mahalle Komitemize hayırlı olsun,” diye konuştu.

Kurum olarak hedeflerinden birinin de Nilüfer’i spor kenti yapmak olduğunu belirten Bozbey, “Bu doğrultuda birçok önemli organizasyona imza atıyoruz. Nilüfer’in her köşesinde vatandaşların bedelsiz spor yapabilecekleri alanlar yaratmak için her mahalleye halı saha, yürüyüş yolları yapıp park alanlarına açık hava spor aletleri yerleştirmeye devam ediyoruz.  Nilüfer Belediyesi, yaptığı spor yatırımlarıyla da örnek oluyor. Ataevler, İhsaniye, Konak, Üçevler, Altınşehir, Çalı, Konak, Barış, Beşevler Spor Merkezlerinden geçtiğimiz yıl 100 bini aşkın kişi yararlandı. Bursa’nın en yeni ve en modern spor tesisleri olarak hizmet veren tesislere bu yıl da Yüzüncü Yıl Kapalı Spor salonu ve 5 bin 500 seyirci kapasiteli Cengiz Göllü Voleybol Salonu’na da ekledik. Yüzüncü Yıl Kapalı Spor salonumuzda önümüzdeki günlerde hizmete açarak Türk sporuna bir tesis daha kazandırmış olacağız. Amatör spor kulüplerine verdiğimiz desteklerin bir yenisini de bugün burada ekliyoruz. Özetle 750 metre kare kapalı alana sahip olan tesiste muhtarlık, mahalle komitesi odamız kafeterya ve 40x20 boyutlarında bulunan halı sahamız, sosyal donatı alanlarıyla Yüzüncü Yıl mahallemize ayrı bir hava kattı,‘ şeklinde konuştu.

Törende konuşan CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli de birlikteliğin en güzel örneğinin projeye yansıdığını kaydederek, bu tür çok amaçlı hizmetlerin insanlara ve bölge gelişimine büyük katkı sağlayacağını dile getirdi. Konuşmaların ardından Başkan Bozbey ve davetliler tesisin açılış kurdelesini keserek, bina içerisinde incelemelerde bulundu.

Modern görünümüyle bölgeye ayrı bir güzellik katan proje, yaklaşık bin 900 metrekare alan üzerine inşa edildi. 750 metre kare kapalı alana sahip projede 40x20 ölçülerinde bir halı saha, 300 metre kare alanda sosyal tesis ile Muhtarlık ve Mahalle Komitesi ofisini bünyesinde barındırıyor. Ayrıca proje kapsamında çim alanlar, yürüyüş yolları ve oturma alanları da tasarlandı.

Bölgede muhtarlık ve Mahalle Komitesi üyeleri aynı çatı altında çalışmalarını sürdürme imkanı verilirken, amatör spor kulübü de modern bir tesise kavuşma imkanı buldu. Projede ayrıca uygulanan 22 kw’lik dikey rüzgar tribünü de yeterli dönüşüm hızına ulaştığında şebekeyi otomatik olarak durdurup binanın ihtiyacını kendi tasarrufuyla sağlama özelliği de taşıyor.