haber

Nilüfer Belediyesi personeline işaret dili eğitimi

Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde tüm yurttaşların hizmeti kolaylıkla alabilmesi için her geçen gün çalışmalara yenileri ekleniyor.

Nilüfer Belediyesi, işitme engelli vatandaşların belediye hizmetlerinden daha çok yararlanmaları, mükemmel hizmet kalitesi ve sosyal sorumluluk alanında fark yaratmak adına personele işaret dili eğitimleri vermeye başladı.

 

Özellikle vatandaşla daha çok birebir iletişim içinde olan Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Kütüphane Müdürlüğü, İmar Müdürlüğü, Sağlık İşleri ve Zabıta Müdürlüğü’nden toplam 18 personel, Ebru Yeşilkaya’dan işaret dili eğitimi aldı.

 

Eğitimler ‘İşaret dilinin genel özellikleri’ ‘işaret ve beden dili ilişkisi’ ile ‘iletişim ve günlük konuşma dili’ konu başlıkları altında gerçekleştirildi. Eğitimde belediye personelinin işitme engelli yurttaşlarla temel düzeyde iletişim kurmalarını sağlayacak seviyeye ulaşmaları hedeflendi. 18 Mart-15 Mayıs tarihleri arasında toplam 120 saat süren eğitimlere katılan personel işitme engelli yurttaşların belediyedeki işlerini kolaylaştıracak. Nilüfer Belediyesi’nin işaret dili ile ilgili eğitimleri diğer birimlerde de devam edecek.