haber

Nilüfer Belediyesi Sanat Galerileri sanatseverleri bekliyor

Usta isimlerin retrospektiflerinin yanı sıra şair-yazar sergileri, toplumsal bellek ve duyarlılık konularını içeren sergiler ve güncel sanat sergileri Nilüfer’de sanatseverlerle buluşacak.

 

 

Nilüfer Belediyesi, halkı sanatla buluşturmaya devam ediyor. Nilüfer Belediyesi sanat galerilerinde yine birbirinden değerli çok sayıda sergi sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Yeni sergi programında modern ve çağdaş sanat örneklerini içeren sergiler sanatseverlerin izlenimine sunulacak.

 

Nilüfer Belediyesi’nin 2015-2016 sergi programında dikkat çeken sergilerden biri Fulya Çetin'in bir bulut vasıtasıyla ilişki kurduğu yağlı boya resimlerden oluşan Havaya Karışanlar sergisi. 15 Ekim 2015 tarihinde Nâzım Hikmet Kültürevi'nde izleyici ile buluşacak olan sergide sanatçı sanki olup bitenleri anlamak için ufukta biriken bulutları perdeleyerek sanatseverleri daha çok şey görmeye ve kafalarının üstünden havaya karışanları seyretmeye davet ediyor.

 

Ekim ayında fotoğraf sanatçısı İsa Çelik de farklı bir sergiyle sanatseverlerin karşısına çıkacak. İsa Çelik bu kez sevenlerini şaşırtarak resimlerinden oluşan bir sergi ile Nâzım Hikmet Kültürevi Yeraltı Sanat Galerisi'nin konuğu olacak.

 

"Ömrüne Sığmayan Adam Aziz Nesin"  Sergisi

2015 yılının son sergisi yine Nâzım Hikmet Kültürevi'nde 19 Kasım günü açılacak olan "Ömrüne Sığmayan Adam Aziz Nesin" sergisi. Doğumunun 100. yılında Aziz Nesin'i edebiyatı, mizahı, hayat görüşü, politik duruşu ve geleceğe bıraktıkları açısından daha yakından tanıtan serginin küratörlüğünü Işın Önol yapıyor. Aziz Nesin'in yazılı ve görsel arşivine geniş yer ayıran sergi günümüz Türkiye'sinde Aziz Nesin'i kendisine yüklenen değil; oluşturduğu ve yaşattığı değerlerle tanıtmayı amaçlıyor.

 

Bursa ve çevresinden çok fazla sanatçının ve sanat atölyesinin sergi talebi ile karşılaşan Konak Kültürevi sergi salonu da yıl boyunca yaratıcı bir platform olarak hizmet vermeyi sürdürüyor. Konak Kültürevi sergi salonu yine her hafta yeni bir sergiye ev sahipliği yapmayı sürdürecek.

 

Sanat buluşmaları

Nilüfer Belediyesi sanat galerileri bu yıl ayrıca yeni bir uygulamayla izleyicilerini sanatçılar ve sanat dünyasının diğer aktörleri ile bir araya getirecek. Bursa'da eleştirel bir düşünme ortamı yaratmayı amaçlayan bu buluşmaların ilki güzel sanatlar ve eğitim fakültesi öğrencilerine yönelik olarak ressam Fulya Çetin ile gerçekleştirilecek.