haber

Nilüfer Belediyesi Sivil Savunma'ya “oryantring” eğitimi

Çok sayıda afet ve acil durumda başarılı çalışmalara imza atarak kendini kanıtlayan Nilüfer Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı’na bağlı Arama Kurtarma Ekibi, deneyimlerine yeni bir halka daha ekledi. Arama Kurtarma Ekibi, oryantring (yön bulma) eğitimi aldı.

 

Botanik Park’taki oryantring eğitiminde hem pratik bilgiler verildi hem de uygulama yapıldı.  Nilüfer Belediyesi Arama Kurtarma Personeli ve aynı zamanda Oryantring Eğitmeni Fatih Turgut önderliğinde gerçekleşen eğitimde, Nilüfer Arama Kurtarma Ekibi, yeni üyelere rağmen hazırlanan hedefleri kısa sürede bularak başarılı bir performans sergiledi.

 

Nilüfer Belediyesi Sivil Savuma Uzmanı Veysi As, ekip olarak her zaman ve her yerde, afetlerin her türüne karşı hazırlıklı olmaları gerektiğini vurgulayarak, “Oryantring eğitimi çalışmalarımıza büyük katkıda bulunacak” dedi. Ekip olarak Bursa ve çevresinde gerçekleşen birçok afet ve acil durumda kurtarma ve arama çalışmalarında yer aldıklarını belirten Sivil Savunma Uzmanı Veysi As, insan hayatının önemi için bu tür eğitim ve faaliyetlerinin son derece faydalı olduğunu kaydetti.