haber

Nilüfer Belediyesi “Tiyatro”nun yeni sezon repertuvarı belirleniyor

Nilüfer Belediyesi “Tiyatro”nun yeni sezonda sahnelenecek oyunlar için yaptığı çağrı üzerine 42 başvuru yapıldı. 16’sı çocuk oyunu, 26’sı da yetişkin oyunu olan projelerin değerlendirilmesi için seçici kurul Nâzım Hikmet Kültürevi’nde toplandı. Kurulun ilk günkü toplantısına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katıldı.

 

Nilüfer’de göreve geldiği günden bu yana kültür-sanata ayrı bir önem verdiklerini vurgulayan Başkan Bozbey, ancak bunun uzun soluklu bir iş olduğunu söyledi. Bozbey şöyle konuştu:   ‘Biz, kültür sanat konusundaki başarımızı bu projeleri yıllarca insanların ayağına götürerek sağladık. İlk yıllarda bir televizyon yayınında neden kültür sanat etkinliklerine bu kadar önem veriyorsunuz diye sormuşlardı. Bu soruya ben ‘Kültür-sanat çok çok önemli, asfaltı 6 ay sonra yapsak da olur, ama biz eğer 6 ay önce insanlara sanatı götürürsek oradaki halkın beynini kazanmış oluruz. Biz vatandaşın oyunu değil beynini kazanma taraftarıyız’ diyerek cevap vermiştim. Biz bu işi her zaman sürdürülebilir bir hale getirmeyi hedefledik. 2 yılda bir tiyatro festivalleri ile desteklemeye çalışıyoruz. Bu ülke insanı muasır medeniyetler seviyesine eğitimiyle, kültür ve sanatıyla, sporuyla bütünleşirse yükselebilir. Aksi takdirde hemen yanıbaşımızda bulunan ülkeler konumuna düşeriz’ dedi.

 

 5 Temmuz’da açıklanacak

Başkan Bozbey’in ilk toplantısına katıldığı Nilüfer Belediyesi “Tiyatro” Seçici Kurulu,     başvuruda bulunan 42 eseri, isim gözetmeksizin, nitelik ve kentin yapısına uygunluğu açısından 1-3 Temmuz tarihleri arasında değerlendirilecek.

 

Ali Düşenkalkar, Altuğ Görgü, Bora Özkula, Cem Uslu, Ebru Kara ve Nilüfer Belediyesi Sanat Danışmanı Emre Feza Soysal’ın yer aldığı seçici kurul, Nilüfer Belediyesi “Tiyatro” repertuvarına girecek oyunları belirleyecek. Sonuçlar 5 Temmuz günü duyurulacak. Oyunları repertuvara alınan yönetmenler 8-12 Temmuz tarihlerinde atölye çalışması ile çalışmak istedikleri oyuncuları belirleyecekler. Oyuncular Nilüfer Belediyesi “Tiyatro” nun bütçesi, istihdam edebileceği oyuncu sayısı, seyirci yapısı ve takvim düşünülerek belirlenecek.

 

Seçici kuruldan yapılan açıklamada bu yıl repertuvara alınamayan oyunların önümüzdeki sezonlarda mutlaka değerlendirmeye çalışılacağı belirtildi.