haber

Nilüfer Belediyesi yönetim kadrosuna şiddetle mücadele eğitimi

Nilüfer Belediyesi yönetim kadrosu, şiddet, şiddet türleri, kadına yönelik hane içi şiddet belirtileri ve iş yaşamında hane içi şiddetle mücadele konusunda bilinçlendi.

 

Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Eşitlik Birimi’nde görevli psikolog Özlem Akdağ ile Merve Yalçınkaya, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları ve müdürlerin yer aldığı toplantıda yaptığı sunumla, şiddet, şiddet türleri, kadına yönelik hane içi şiddet belirtileri ile iş yaşamında hane içi şiddetle mücadele konularında katılımcıları bilgilendirdi. Nilüfer Belediyesi’nin her türlü ayrımcılıktan uzak ve yurttaşların tüm farklılıklarının gözetildiği bir yönetim anlayışıyla hareket ettiğine dikkat çeken Özlem Akdağ, Eşitlik Birimi’nde kadına yönelik şiddetle mücadele alanında hak temelli hizmet ürettiklerini söyledi. Şiddet dendiğinde, Türkiye’de ve diğer toplumlarda somut olarak kanıtlanması kolay olduğu için akla ilk fiziksel şiddetin geldiğini ifade eden Özlem Akdağ, cinsel, psikolojik, ekonomik şiddetin de kişiye, fiziksel şiddet gibi zarar verdiğini vurguladı. Şiddet türlerini verdiği örneklerle paylaşan Akdağ, şiddetin fiziksel, davranışsal ve iş yaşamına yönelik belirtilerini de aktardı.

Psikolog Merve Yalçınkaya da, iş yaşamında hane içi şiddetle mücadele alanında yöneticiler nezdinde yapılması gerekenleri paylaştı. İş yaşamında hane içi şiddetle mücadele noktasında mahremiyet, saygı, gizlilik, yaklaşım ve uzmanlığın önemine değinen Yalçınkaya, bu noktada gizlilik esasına dayalı olarak çalışmalar yapan Nilüfer Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi’nin varlığının, önemli bir avantaj olduğunu söyledi. Nilüfer Belediyesi’nin, ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Politika Rehberi’ni oluşturduğunu hatırlatan Merve Yalçınkaya, “Bu rehberde, kurum içinde şiddete maruz kalan ya da şiddete maruz bırakan bir çalışan olması durumunda neler yapılacağına dair maddeler bulunmakta. Nilüfer Belediyesi, kentleşme politikası gereğince de şiddetten ve ayrımcılıktan uzak bir Nilüfer inşa etmeyi hedeflemekle birlikte aynı zamanda çalışanlarının dayanışma ruhu ile bütünleştiği, şiddete sıfır tolerans ilkesine dayanarak huzurlu bir çalışma ortamı oluşturmayı amaçlar. Nilüfer Belediyesi bu bağlamda hiçbir kadın çalışanının aile içi şiddete maruz kalmaması ya da kalma riski durumunda hakları konusunda bilgi sahibi olabilmesi adına gerekli teşvikleri sağlar” diye konuştu. Merve Yalçınkaya, şiddete karşı sıfır tolerans ilkesiyle şiddetten uzak, kadın dostu bir Nilüfer oluşturmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda öncü çalışmalar yaptıklarını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de, “Nilüfer Belediyesi olarak biz, bir aileyiz. Ailemizin her ferdini korumakla da yükümlüyüz. Umarım bu tür şiddet olayları olmaz ama maalesef her gün televizyonlarda bu tür vakaları izliyoruz. Kadına yönelik şiddetin en çok arttığı dönemleri yaşıyoruz. Toplumumuz eğitimle gelişecek” diyerek, iş yaşamında kadına yönelik şiddetle mücadele eğitiminin bütün personele verilmesi yönünde talimat verdi.