haber

Nilüfer Belediyespor’dan Avrupa’ya buruk veda

EHF Avrupa Challenge Cup’ta Türkiye’yi temsil eden Nilüfer Belediyespor, 3. Tur rövanş maçında sahasında İsviçre’nin Wacker Thun takımını ağırladı. Nilüfer Belediyesi Spor Tesisleri’nde oynanan karşılaşmayı Nilüfer Belediyespor Başkanı Ali Karamık da tribünden takip etti. Karşılaşmanın ilk yarısında rakibin katı savunmasını geçemeyen Nilüfer Belediyespor, soyunma odasına 17-19 geride girdi.

 

Çağlayan Öztürk’ün kırmızı kartla oyun dışı kaldığı maçın ikinci yarısında, Wacker Thun takımından üç oyuncu da iki dakika cezası alarak sahada 4 kişi kaldı. Rakibinin eksik kalmasını iyi değerlendiren Nilüfer Belediyespor, taraftarının da desteğini arkasına alarak skor üstünlüğünü ele geçirdi. Holpert ve Nikola ile gol yollarında etkili olan Nilüfer Belediyespor, karşılaşmadan 33-32 galip ayrılmasına rağmen, ilk maçı deplasmanda 47-16 kaybettiği için EHF Avrupa Challenge Cup’a 3. turda veda etti. Yeşil mavi beyazlı ekip, galibiyet sevincini taraftarlarıyla paylaştı.

 

Maç sonu sahaya inerek teknik heyeti ve oyuncuları kutlayan Nilüfer Belediyespor Başkanı Ali Karamık, desteklerinden dolayı Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e de teşekkür etti.

 

İlk maçtaki farklı mağlubiyetin hakem hatalarından kaynaklandığını belirten Nilüfer Belediyespor Erkek Hentbol Takımı Antrenörü Fatih Işık, “İsviçre’de oynadığımız ilk maçtaki hakem hatalarının çok fazla olmasının bedeli bizim açımızdan ağır oldu. Farklı skorla yenilmemiz, takım üzerinde mental kırıklığa ve paniğe neden oldu. Rakibimiz, bizim eşdeğerimizde bir takım. Bu maç, Nilüfer’in, Bursa’nın, Türkiye’nin prestiji açısından çok önemliydi. Kazandığımız için mutluyuz. Oyuncularımı göstermiş olduğu mücadeleden dolayı kutluyorum. Avrupa Kupası defteri bizim adımıza kapandı ancak lig de önemli maçlarımız var. Bu maçları da kazanarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Salonu tıklım tıklım dolduran, müthiş desteğiyle gücümüze güç katan taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.