Nilüfer Belediyespor’dan bir galibiyet daha

Türkiye Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi’nde aldığı galibiyetlerle adını ikinci tura yazdıran Nilüfer Belediyespor, İzmir deplasmanından da galibiyetle döndü. İzmir Serdar Yereli Spor Salonu’nda oynanan müsabakaya 9 Eylül Basketbol İhtisas Spor Kulübü hızlı başladı. Ev sahibi ekip dış şutlarla bulduğu sayılarla ilk çeyreği 19-16 önde tamamladı. İkinci çeyrekte Nilüfer Belediyespor, pivotu Batuhan’ın pota altındaki etkili oyunu ve gardları Berkay ile Hasan Can’ın başarılı oyunuyla ilk yarıyı 36-35 önde tamamladı.

İkinci yarıda ise Nilüfer Belediyespor’un tecrübeli oyuncuları İlkay ve Volkan oyuna ağırlığını koyarak, rakibin direncini kırdı. Mavi yeşil beyazlı ekip güzel bir oyunun ardından maçı 12 sayı farkla 80-68 kazandı. Nilüfer Belediyespor’ da 5 oyuncu çift haneli sayılara ulaştı. Batuhan 15 sayı, 8 ribaunt, 3 blokla yıldızlaşırken, İlkay 14, Volkan 13, Hasan Can 12, Mehmet de 10 sayılık performansı ile galibiyete katkıda bulundu. Sonuçtan çok oynanan oyundan memnun olduğunu açıklayan Baş Antrenör Mehmet Sezen, “Amacımız gurubumuzda ilk iki sırada yer almak. Oyuncularımız bunun bilincinde ve üstün performans gösteriyorlar. İzmir gibi zor bir deplasmandan galibiyetle döndüğümüz için mutluyuz” dedi.