haber

Nilüfer Belediyespor’dan bir galibiyet daha

Nilüfer Belediyespor Basketbol Takımı son üç hafta olduğu gibi bu hafta da taraftarlarına galibiyet sevinci yaşattı. Nilüfer Belediyespor, Eleme Grubu’nun 6. hafta maçında, Erbaaspor’u ağırladı. Yüzüncü Yıl Spor Salonu’nda oynanan müsabakanın ilk dakikalarından itibaren Nilüfer Belediyesporlu basketbolcular rakip takıma üstünlüğünü kabul ettirdi. Pota altında etkili oyunculara sahip olan Erbaaspor’u, dar alanda uyguladığı markajla durduran mavi yeşil beyazlı basketbolcular, ilk yarıyı 32-27 önde tamamladı.


Nilüfer Belediyespor, ikinci yarıda da tam saha savunma anlayışını sürdürürken, hızlı ataklar  ve yüksek şut yüzdesiyle aradaki farkı açtı. Nilüfer Belediyespor rakibini 15 sayı farkla 71-56 yenerek, puanını 11’e çıkardı.


Mavi yeşil beyazlılarda Berkay Sahillioğlu 23 sayı ve 11 asistle double-double yaparak yıldızlaşırken,  Eren 15, İlkay 14 sayı ile galibiyete katkıda bulundular.

Önümüzdeki hafta sonu Turgut Özal Üniversitesi ile Ankara’da liderlik maçına çıkacaklarını belirten Nilüfer Belediyespor antrenörü Mehmet Sezen  “Ligin güçlü ekiplerinden Erbaaspor’u her iki maçta da yenen oyuncularımı kutluyorum. Genç bir ekip olmamıza rağmen, takım oyunu oynayarak ve 12 oyuncumuzun tamamını maç içinde kullanarak başarıya gidiyoruz” dedi.