haber

Nilüfer Belediyespor’dan uluslararası bir başarı daha

Ulusal başarılarının yanında uluslararası alandaki başarılarıyla da adından sıkça söz ettiren Nilüfer Belediyespor, Lublin’de gerçekleştirilen Uluslararası U16 Basketbol Turnuvası’nda bronz madalya almaya hak kazandı.


10-15 Haziran tarihleri arasında Nilüfer’in kardeş kenti olan Lublin’de gerçekleştirilen ‘Lublin Uluslararası U16 Basketbol Turnuvası’na Rusya, İsrail, İspanya, Belarus, Polonya, Çin, Litvanya, Ukrayna ve Türkiye’den Nilüfer Belediyespor katıldı.

Nilüfer Belediyesi Dış İlişkiler Büro Sorumlusu Hasan Karadayı’nın da katıldığı turnuvada, Antrenörler Eren Arhan ile Serkan Usta’nın yönetimindeki Nilüfer Belediyespor U16 Basketbol Takımı, ülkemizi başarıyla temsil etti. Toplam 12 takımın katıldığı turnuvanın ilk maçında Nilüfer Belediyespor, ‘Polonya Süper Lig’ takımlarından MKS Star Lublin ile karşılaştı.

Rakibi karşısında etkili bir oyun sergileyen Nilüfer Belediyespor sahadan 68-43’lük skorla ayrıldı. İkinci maçını da İspanya temsilcisi Madrid Alcala de Henares takımını 117-45 gibi farklı skorla alan Nilüfer Belediyespor gruptan birincilikle çıkmayı başardı.


Yarı finalde Çin’in U16 şampiyonu olarak turnuvaya katılan Jiaozuo takımına son 30 saniyede şanssız bir şekilde 72-68’lik skorla yenilen Nilüfer Belediyespor, Polonya’nın Euroleague U16 Şampiyonu Rosa Radom takımıyla yaptığı ve kıran kırana geçen mücadeleyi 53-51 kazanarak turnuvayı 3. olarak bitirdi.


Kaliteli bir turnuvayı başarıyla bitirdiklerini belirten Nilüfer Belediyespor U16 Basketbol Takımı Baş Antrenörü Eren Arhan, “Böylesine iyi bir turnuvada ülkemizi, şehrimizi ve Nilüfer Belediyesi’ni kupa kazanarak iyi bir şekilde temsil ettiğimiz için mutluyuz. U16 yaş grubundaki diğer ülkelerin takımlarını ve altyapı organizasyonlarını görmemiz ve tanımamız bizim için iyi bir deneyim oldu. Sahadaki bu güzel başarının yanı sıra sporcularımızın kurduğu dostluklar da kendileri için ayrı bir deneyimdi. Bize bu fırsatı sağlayan Nilüfer Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey’e, Nilüfer Belediyespor Başkanı Ali Karamık’a ve güzel bir turnuvaya ev sahipliği yapan Lublin Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Öte yandan turnuva sonunda açıklanan enler listesine, Nilüfer Belediyespor’dan Tunç Yıldız ‘En değerli oyuncu’ (MVP)  olarak seçildi.