Nilüfer Belediyespor’un rakipleri belli oldu

Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi’nin son haftasında Yüzüncü Yıl Spor Salonu’nda Orhangazi Belediyespor’u farklı bir sonuçla mağlup eden Nilüfer Belediyespor, ligi 3. sırada bitirerek adını ikinci tura yazdırdı. Yeşil beyazlı ekibin ikinci turdaki rakiplerinin belli olduğu kura çekimi, İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu’nda düzenlenen basın toplantısıyla gerçekleştirildi. Kura çekimine Nilüfer Belediyespor Başantrenörü Mehmet Sezen de katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş, “Ligde ilk turu tamamladık ve hafta sonu da ikinci tura başlayacağız. 79 takımla ligimize başladık. Zorluklar, aksaklıklar elbette olabiliyor. Emeklerinizin hakkını vermek gerekiyor. Biz ligimize kalite gelmesinden çok memnunuz. Yeni bir lig kurmuştuk, TB2L’ye karşın 80’e yakın takımın burada olmasından mutluyuz. Belki ilerleyen yıllarda yeniden 3.lig kurulabilir. Çift devreli lig usulüyle gruplarını ilk 3’te bitiren takımlarımız eleme grubuna yükselmeyi başardı” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan kura çekimleri sonucu A Grubu’nda yer alan Nilüfer Belediyespor’un rakipleri Samsun Canik Başarı Üniversitesi, Ankara Turgut Özal Üniversitesi, Tokat Erbaaspor Kulübü, Erzincan Gençlik Spor Kulübü, İzmir 9 Eylül Basketbol İhtisas Kulübü oldu. Toplam 6 grubun yer aldığı ikinci turda Nilüfer Belediyespor ilk maçını 14 Şubat Pazar günü deplasmanda Tokat Erbaaspor ile yapacak.