haber

Nilüfer Belediyespor ve Şahinkaya’dan basketbolda dev iş birliği

Nilüfer Belediyespor, Şahinkaya Eğitim Kurumları ile sportif anlamda önemli bir iş birliğine imza attı. Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde gerçekleştirilen protokol imza törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyespor Başkanı Ali Karamık, Nilüfer Belediyespor Yönetim Kurulu Üyeleri ile Şahinkaya Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Temsilcisi Oğuzhan Şahinkaya katıldı.

 

Eğitim ve spor alanında iş birliğinin en iyi örneğini ortaya koyan protokol kapsamında, takım sporcuları Şahinkaya Eğitim Kurumları’nda eğitim ve öğrenim görürken, maddi anlamda da sporcu öğrencilere destek sağlanacak. Protokol kapsamımda takım sporcuları okullar arası turnuvalarda Şahinkaya Eğitim Kurumları, resmi müsabakalarda ise Nilüfer Belediyespor adıyla mücadele edecek.

 

Sporun ve sporcunun her zaman yanında olduklarının altını çizen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Nilüfer Belediyespor olarak birçok branşta mücadele ediyoruz. Çocuklarımıza, gençlerimize spor yapma olanakları sunuyor ve her yaştan insanın spor yapmasını arzu ediyoruz. Sporun kenti Nilüfer’i oluşturmayı amaçlıyoruz. Bu anlamda hem salonlar, hem de spor alanları oluşturarak buralardan herkesin faydalanmasını istiyoruz” dedi.

Türkiye’nin olimpiyatlarda hedeflediği başarıları elde edebilmesi için spor tesislerinde başarılı sporcuların yetişmesi gerektiğini belirten Başkan Bozbey, “Bu doğrultuda Nilüfer’de birçok spor tesisi yaptık. Belediyelerin bu konuda önemli bir misyonu var. Bakanlığın da belediyelerin yanına olmasını arzu ediyoruz. Yerel kaynakların etkin kullanımı çok önemli. Bu anlamda yerelde yapılacak olan bu çalışmaların genele sirayet edeceğini ve başarının bu şekilde sağlanması gerektiğine inanıyoruz. Bu anlayışla Nilüfer Belediyespor olarak basketbol branşında daha aktif rol alarak, mücadeleci bir takımla ikinci lige yükselmek istiyoruz. Şahinkaya Eğitim Kurumları’na işbirliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu sayede inanıyorum ki basketbol şubemiz, hentbol ve voleybol takımlarımızda olduğu gibi başarılarıyla adından söz ettirecek. TOFAŞ ve diğer firmalar basketbolda Bursa’nın ismini göndere çıkarmışsa, oluşturduğumuz işbirliği sayesinde Şahinkaya ve Nilüfer Belediyespor da inanıyoruz ki bu başarıları yakalayacak. Bu çalışma sayesinde Bursa basketboluna çok önemli oyuncular kazandıracağız. Bu anlamda her iki kurumada teşekkür ediyorum. Bu işbirliği ile birlikte birçok çocuğumuz yine basketbol yapma imkânını bulacak. Nilüferliler ve Bursalılar bizi izlemeye devam etsin” şeklinde konuştu.

 

Hedeflerinin öncelikle ikinci lige yükselmek olduğunu ifade eden Nilüfer Belediyespor Başkanı Ali Karamık, “En büyük destekçimiz Başkanımız Mustafa Bozbey. Nilüfer Belediyespor olarak herkesin gıpta ile baktığı bir kulübüz. Her branşta başarılarla anılan takımımız inanıyorum ki basketbolda da adından sıkça söz ettirecek” diye kaydetti.

 

Şahinkaya Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Temsilcisi Oğuzhan Şahinkaya da, “Nilüfer Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey vizyonuyla genişlettiği Nilüfer’de, bizler de Nilüfer’in bir parçası olarak, Nilüfer’le olan her şeyin içinde bir parça destek olmak istiyoruz. Elimizden gelen desteği her zaman vermeye hazırız. TOFAŞ Spor Kulübü’nün yaptığını, ilerleyen zamanlarda inanıyorum ki Nilüfer Belediyespor da gerçekleştirecektir” ifadelerini kullandı.