haber

Nilüfer Belediyespor voleybolda ligde kaldı

Vestel Venüs Sultanlar Ligi’nde kalma mücadelesi veren Nilüfer Belediyespor, baraj etabının son maçında Sarıyer Belediyespor ile karşılaştı. Ankara Başkent Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan Nilüfer Belediyespor, rakibi karşısında bulduğu sayılarla ilk teknik molaya 8-4 önde girdi. Teknik molanın ardından skorda dengeyi sağlayan Sarıyer Belediyespor, bir ara 22-18 öne geçti. Bu skordan sonra toparlanan Nilüfer Belediyespor, üst üste bulduğu sayılarla nefes kesen seti 25-23 kazandı.

Bursa’dan Ankara’ya giden taraftarların da desteğini arkasına alan Nilüfer Belediyespor, ikinci sete de etkili başlayan taraf oldu. Her iki teknik molaya önde giren Nilüfer Belediyespor, bu seti de 25-23 kazandı. Karşılaşmada durumu 2-0’a getirerek Venüs Sultanlar Ligi’nde kalmayı garantileyen Nilüfer Belediyespor, üçüncü sete moralli başladı.

Üçüncü setin başında 6-0’lık seri yakalayan Nilüfer Belediyespor, Sarıyer Belediyespor karşısında rahat bir oyun sergiledi. Set boyunca skor üstünlüğünü elinde tutan Nilüfer Belediyespor, seti 25-19 maçı da 3-0 kazandı. Maç sonu büyük coşkunun yaşandığı Başkent Spor Salonu’nda Nilüfer Belediyesporlu voleybolcular sevinçlerini yönetim kurulu üyeleri ve taraftarla paylaştı.

Baraj etabındaki 6 maçın 5’ini kazanan Nilüfer Belediyespor, puanını 27,71’e çıkararak ligde kalmayı başardı.

Nilüfer Belediyespor Kulübü Başkanı Muhammet Aydın, ligin en genç kadrolarından birine sahip olduklarını belirterek, baraj etabında rakip takım karşısında üstün bir oyun sergilediklerini belirtti. Aydın, “Tüm oyuncularımızı kutluyorum. Önümüzdeki sezon güçlü bir takım kurarak bize olan güveni boşa çıkarmayacağız. Bize her zaman destek veren Nilüfer Belediye Başkanı Sayın Mustafa Bozbey’e ve Bursa’dan bizi desteklemeye gelen taraftarlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.