haber

Nilüfer’de 19 Mayıs coşkusu başladı

99 yıl önce özgürlük meşalesinin yakıldığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin dönüm noktası ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, gençlere armağan ettiği gün olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu, Nilüfer’de çelenk sunma töreni ile başladı. Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeleri ile Başkan Yardımcıları, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Türkiye’den ve yurt dışından gençler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Öncelikle, Ulu Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyorum. Onların hatırasını sonsuza dek yaşatacağımıza söz veriyor, Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı bugünde, o büyük günün, 19 Mayıs 1919’un, 99’uncu yılında, bayramımızı kutluyorum” dedi.


“FİLİSTİN’DE İNSANLIK KATLEDİLİYOR”


Filistin’de yaşanan insanlık dışı katliamı kınayan Başkan Mustafa Bozbey, “Ne yazık ki sevincimizi, coşkumuzu doyasıya yaşamamıza izin vermiyorlar. Ne yazık ki, emperyalizmin zincirleri ellerimizi kollarımızı yine bağlıyor. Ne yazık ki, yanı başımızda, Filistin’de insanlık katlediliyor. Analar, çocuklar, babalar, eşler ağlıyor. Onların göz yaşlarıyla, bizim yüreklerimiz de ıslanıyor. Dursun artık bu kan. Dursun artık yürek yakan bu ihtiraslar. Bu aç emperyalistlerin, düğün dernek ederek izledikleri acılar dursun. Dursun artık, tamam” şeklinde konuştu.


“DİMDİK DURMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”


Filistinli şair Mahmud Derviş’in, Filistinli Sevgili şiirinden dizeler de okuyan Başkan Bozbey, “Filistin’de yaşanan katliamda şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyorum. BM kararlarını hiçe sayan ABD’yi, İsrail’i kınıyor, Filistin halkının yaşadığı zulmün bir an önce sona ermesini diliyorum. Ve 19 Mayıs 1919’un, Cumhuriyetimizin ilk meşalesinin yakıldığı günün, Atamızın doğum gününün yıldönümünde, bu kutlu, bu büyük günde diyorum ki; Atatürk düşmanlarına karşı dimdik durmayı sürdüreceğiz. Emperyalistlere, sömürü düzenine dur demeyi sürdüreceğiz. Bu vatanı sahipsiz bırakmayacak, umudumuzla, inancımızla büyüyeceğiz, geleceğe yürüyeceğiz. Tüm haksızlıklara, hukuksuzluklara, adaletsizliklere tamam diyeceğiz. Hürriyet bizim, demokrasi bizim, bu vatan bizim diyerek, gençlerle geleceğe yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı.


“KAZANAN BİZ OLACAĞIZ”


Atatürk’ün “Yurtta Barış, Dünyada Barış” umudunun gençlerle, gelecekte gerçek olacağına inandığını dile getiren Başkan Bozbey, milli bayramlarda kentin ve ülkenin bazı kesimlerinde yaşanan duyarsızlığa da dikkat çekerek, “Ama benim bu güzel ülkemde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere emanet ettiği bu güzel ülkemde, 23 Nisanlar, 19 Mayıslar kutlanmıyor artık. Ama biz kutlayacağız, Atatürk’e ve onun bıraktığı mirasa sahip çıkmaya devam edeceğiz. Üzülüyorum, gençliğimize, geleceğimize üzülüyorum. Ancak yılmıyorum, yılmayacağız! Ve sonunda kazanan yine bizler olacağız. İşte o zaman Atatürk ve silah arkadaşlarının bize armağan ettiği bayramları, bayram tadında kutlayacağız” dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, tüm Bursalıları saat 19.00’da, FSM Bulvarı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na yapılacak olan yürüyüşe davet etti.

 

“AYNI KIVILCIM BİR KEZ DAHA…”


Törende konuşan CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal da, 99 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, silah arkadaşlarıyla birlikte Samsun’a giderek, kurtuluş mücadelesinin kıvılcımını yaktığını vurguladı. Tansal, “Şu anda da beceriksiz yönetimler yüzünden ülkenin içinde bulunduğu durumu göz önüne alarak, yine yoldaşlarımız, bugün de aynı kıvılcımı bir daha yakmak üzere Samsun’dan yürüyüşe başlıyorlar” dedi.


Emperyalizmin savaş şeklinin değiştiğini, artık bombalarla çarpışmaktan ziyade, ekonomik savaş ve kültür emperyalizmi ile farklı yolların kullanıldığını belirten CHP Nilüfer İlçe Başkan Mehmet Turan Tansal, tüm bunlara karşı Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı milyonlarca insan olduğunu ifade etti. Tansal şöyle devam etti: “Bunlardan bir tanesi de Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey. Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı bir belediye başkanı olarak yapmış olduğu projeler, geleceğin gençlerini yetiştirmede bu ülkeye büyük katkı sunuyor. Gençlerimizi yetiştirerek, ülkeyi onlara emanet etmeye devam edeceğiz. Kimsenin gözü arkada kalmasın. Hepimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.”