haber

Nilüfer’de Ata’ya saygı duruşu

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 83.yıl dönümünde, Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen anma töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Bize destansı bir tarih ile cennet bir vatan bırakan ulu önderimizi, sevgi, saygı ve büyük bir özlemle anıyoruz.” dedi.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Türkiye topraklarında yaşanan en büyük devrimlerin mimarı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm yurtta ve dış temsilciliklerde ölümünün 83. yıl dönümünde özlemle anılıyor. Bursa’daki en kalabalık anma etkinliklerinden biri de her yıl olduğu gibi Nilüfer’de düzenlendi.

Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen anma töreni Atatürk anıtına çiçekler ve Nilüfer Belediyesi çelenginin konulması ile başladı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in yanısıra, geçmiş dönem Nilüfer Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, Cumhuriyet Halk Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, İYİ Parti İlçe Başkanı Levent Öncü, kamu kurumu çalışanları, Nilüfer Belediyespor sporcuları ve çok sayıda Nilüferli’nin katıldığı anma töreninde, saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye gelen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem konuşmasına “83 yıl önce hayata gözlerini yuman ve bize destansı bir tarih ile cennet bir vatan bırakan ulu önderimizi, ölüm yıl dönümünde sevgiyle, saygıyla ve büyük bir özlemle anıyoruz” sözleri ile başladı.

Atatürk’ün kendisine ilişkin sözlerini hatırlatan Başkan Erdem, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Diyor ki Mustafa Kemal; ‘İki Mustafa Kemal vardır. Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal. İkinci Mustafa Kemal, onu, ben kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!…’ Biz de diyoruz ki birinci Mustafa Kemal kalbimizde yaşıyor, ikinci Mustafa Kemal ise memleketin her köşesinde. O yüzden Mustafa Kemal aslında hiç ölmeyecek. O’nun rüyası hepimizin rüyası. Mustafa Kemal Atatürk’ün temsil ettiği değerler sonsuza kadar yaşayacak. Az zamanda büyük işler başaran Mustafa Kemal, zaferle çıktığı Kurtuluş Savaşı’nın sonunda  ‘asıl mücadelemiz şimdi başlıyor’ diyerek, gerçek kurtuluşun ekonomik bağımsızlıktan, ülkenin her bakımdan kalkındırılıp güçlendirilmesinden geçtiğini vurgulamıştı. Bu anlamda bakınca mücadele bitmiş değil. Bizim de asıl mücadelemiz şimdi başlıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin korunması, yaşatılması, gelişmiş uygar bir toplum olarak geleceğe taşınması Atatürk’ün bize vasiyetidir. Gerçek bir demokrasiyi hayata geçirmek, ekonomik bağımsızlığa kavuşmuş uygar bir toplum inşa etmek boynumuzun borcudur. 83 yıl sonra bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Atamızı ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”