haber

Nilüfer’de bahar bir başka güzel

Nilüferliler baharın gelişini bu yıl altıncısı düzenlenen Görükle Hıdırellez Şenliği’nde kutladı. Nilüfer Belediyesi, Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Görükle Sanayici ve İşadamları Derneği, Görükle Kadın Dayanışması ve Kalkındırma Kültür Derneği tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Görükle Hıdırellez Şenliği, Görükle’de bulunan Koca Meşe Parkı’ndan Motor Meşeler Parkı’na kortej yürüyüşüyle başladı. Davul ve zurnalar eşliğinde vatandaşların yoğun ilgisiyle başlayan şenlik yürüyüşüne Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey eşi Seden Bozbey ile birlikte katıldı. Dostluk ve barışın simgesi haline gelen Görükle Hıdırellez Şenliği’nin kortej yürüyüşünde Nilüfer Belediyesi’nin kardeş şehri Yunanistan’ın Veria kentinden gelen konukların yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.

 

Türk-Yunan bayraklarıyla düzenlenen yürüyüşün ardından Nilüferliler, şenlik alanında kurulan salıncakta sallandı, Nilüfer Halk Dansları Topluluğu ve Yunanistan’dan gelen Halk Dansları Ekibi’nin gösterilerini izledi. Öğretmen Hasan Güney İlkokulu da dans gösterisiyle büyük alkış topladı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katılımcılarla birlikte halay çekti.

 

Başkan Bozbey, şenliğe katkı sunan derneklerin yöneticilerine plaket verdi. Şenliğin açılış konuşmasını yapan Bozbey, Nilüfer’de hıdrellezin, bir kez daha umutlarla, sevinçle kutlandığını belirterek, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da Yunanistan’dan gelen konuklarımızla baharın gelişini kutluyoruz. Nilüfer Belediyesi olarak, çağdaş ve aydınlık bir geleceğin temellerini atarken, geleneklerimizi de yaşatmaya devam ediyoruz. Burada, her yıl baharın müjdesini, Hızır ile İlyas’ın buluşmasını birlikte kutluyoruz. Hıdrellez sadece vur patlasın çal oynasın eğlenmek değil, dostluk demek, barış demek, kardeşlik demek. İşte bunun en güzel örneğini Nilüfer’de her yıl sergiliyoruz. Suyun iki yanı kentimizde buluşuyor, Yunanistan’dan gelen dostlarımız, Nilüferliler ile can oluyor, bir oluyor. Ne mutlu bize, ne mutlu ki güzel günleri paylaşıyoruz. Dostluklarımızın pekiştiği, sonsuza uzanan bir kardeşlik köprüsünün temellerini sağlamlaştırdığımız Hıdrellez’de her yıl, gül ağacının altına “mutluluk ve sevda”ya dair dilekler de bırakılıyor. İçinizdeki bu umut hep canlı ve taze kalsın” dedi.

 

Konuşmaların ardından Nilüfer Roman Orkestrası sahne aldı. Seslendirdikleri şarkılarla şenliğe katılanları coşturan orkestra, Başkan Mustafa Bozbey’i de sahneye çıkarttı. Bozbey söylediği şarkılarla profesyonelleri aratmazken, Yunanlı bir konuk ile İzmir’in Kavakları şarkısını seslendirerek büyük alkış aldı. Şenliğin finalinde ise arabesk-fantezi müziğinin sevilen sesi Kibariye katılanları coşturdu. Söylediği şarkılar kimi zaman duygulandıran kimi zamanda coşturan Kibariye, izleyenlerden tam not aldı. Başkan Mustafa Bozbey sevilen sanatçıya çiçek ve hıdırellez bohçası verdi. Gecenin sonunda yapılan havai fişek ve lazer gösterisiyle coşku doruğa çıktı.