haber

Nilüfer’de ‘Barışa kucak açtılar’


34 sanatçının eserlerinden oluşan serginin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katıldı. Bursa Sanat Terapisi ve Eğitimi Derneği’nin çabaları ile oluşturulan serginin açılışında konuşan Dernek Başkanı Bilge Şener, "Savaşların ve çatışmaların tırmandığı bir dönemde sanatçı dostlarımızla Dünya Barış Gününde barış ve huzuru eserlerimizle biçimlendirmek istedik" dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise Türkiye ve komşu ülkelerde tırmanan şiddet olaylarına dikkati çekerek “Özellikle son dönemde yaşananlar nedeniyle yarına olan umudumuz azalırken, barışa olan özlemimiz giderek artıyor. Dünkü dostlarımızla bugün ne yazık ki düşman haline getiriliyoruz. İşte bu yüzden her zamankinden çok bugünlerde resimlerimizde, müziğimizde, yazılarımızda yani her alanda, her sanat aktivitesinde barışı daha çok vurgulamalıyız" diye konuştu.

Açılışın ardından yağlı boya resim ve seramik çalışmalarından oluşan sergiyi inceleyen Bozbey eser sahibi sanatçıları tek tek kutladı. Sergi 6 Eylül’e kadar Konak Kültürevi'nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.