3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek isteyen Nilüfer Belediyesi farklı bir organizasyona imza attı. Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde düzenlenen etkinlikte engelliler ve aileleri, belediye personeli ile birlikte 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne dikkat çekti.

 

Halk Evi girişinde Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi katılımcıları tarafından yapılan kabartma ve el sanatları izlenime sunulurken çeşitli atölyelerle engelli bireyler yeteneklerini sergiledi. Nilüfer Belediyesi Roman Orkestrası’nın şarkılarıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nünde doyasıya eğlenen engelliler Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve diğer katılımcılarla birlikte “Baston” ve “Engelli Misin Vay Vay” şarkılarını söyledi. Engelli bireylerin günlük hayatta yaşadıklarını müzikle dile getiren engelliler, maruz kaldıkları hak ihlallerine dikkat çekti. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve belediye personelinin tam kadro katıldığı etkinlikte Halk Evi’ne gelen vatandaşlar da engellilere destek oldu.

 

Demokrasi, özgürlük, katılımcılık, sosyal belediyecilik, eşitlik ve vicdan anlayışıyla toplumsal dengesizlikleri engellemeye çalıştıklarını söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Toplumsal dengesizlikleri gören ve bu konuda sosyal yaklaşımlar geliştiren bir kurumuz. Farklılıklarımızla bir arada yaşama kültürünü geliştirmek, her bir bireyin kentsel hizmetlerden yararlanabilmesinin koşullarını oluşturmak için, hayatı ve kenti eşitleyerek dengelemeye çalışıyoruz. Hizmetlerimizi her geçen gün iyileştirerek, ‘engelsiz’ hale getiriyoruz ve 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, ‘Birlikte dengedeyiz’ sloganıyla buradayız. Beraber bir toplumu oluşturuyoruz ve ancak birlikte dengede durabiliriz. Biz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlamıyoruz. Bizim amacımız, engellilik üzerine farkındalığı sağlamak, hayatı eşitlemek ve dengelemek,” şeklinde konuştu.

 

Engelliler sosyal hayata katılmalı

Engelli bireylerin sokaklarda gönüllerince dolaşmasını istediklerini belirten Başkan Bozbey, “Tüm halkımızı sokağa, toplumun kalbinin attığı yere davet ediyoruz. Engelli vatandaşlarımızın evlerinde kalmaması; sokaklara, caddelere çıkması ve sosyal hayata katılmaları bizim için çok önemli. Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi de, tam da bu doğrultuda kurulan bir birimdir. Bizim Ev, hayatı eşitleme ve tüm topluma ulaşma çabasının yanı sıra, sosyal yaşama destek çalışmalarıyla toplumsal dengeyi oluşturmaktadır. Eğer demokrasiden ve demokrat olmaktan bahsedeceksek bu; toplumsal dengeyi sağlayarak gerçekleşir. Bu dengeyi oluşturmak ve sürdürmek için aynı bugün olduğu gibi dayanışma içinde olmalıyız,” dedi.

 

Bozbey, Bizim Ev tarafından kurulan yemek atölyesinde görme engelli bireylerle birlikte kanepe hazırlarken, yine görme engelliler tarafından kurulan kabartma yazı (Braille alfabesi) atölyesinde ismini yazdı. Tüm engelli grupları tarafından hazırlanan sergiyi de gezen Başkan Bozbey katılımcılarla bol bol fotoğraf çektirdi.

 

Başkan Bozbey, Çekirge Rotary Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni de ziyaret ederek çocuklarla bir araya geldi. Bozbey, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel hazırlanan pastayı çocuklarla birlikte kesti.