Nilüfer’de çocuklara kitap söyleşileri

Çocuk kitapları yazarı Sima Özkan, Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün daveti ile Uğur Mumcu Sahnesi’nde minik okurlarıyla buluştu. 1988 doğumlu genç yazar, “Soso’nun Kompost Kitabı” ve “Deniz’in Sıfır Atık kitabı” hakkında keyifli olduğu kadar öğrenciler için öğretici bir söyleşi gerçekleştirdi.

Söyleşiye Ahmet Uyar İlkokulu, Öğretmen Mehmet Aras İlkokulu, Özlüce İlkokulu, Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Hakan Tan İlkokulu, Tahtalı İlkokulu ve Ali Karasu İlkokulu’ndan 260 öğrencinin katıldı. Söyleşinin sonunda ise Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem adına sahneye çıkan Meclis Üyesi Feridun Uyruk genç yazarı tebrik etti. Yazar, öğleden sonra ise Misi Çocuk Kütüphanesi’nde minik okurlarıyla buluştu.

Aynı zamanda editörlük ve çevirmenlik yapan Sima Özkan, içinde bulunduğumuz yüzyılın en önemli sorunlarından atık yönetimi ve atıkların değerlendirilmesi konusunda yazdığı kitaplar, katıldığı söyleşi ve çeşitli etkinlikler sayesinde minik okur kitlesiyle güçlü bir bağa sahip.