haber

Nilüfer’de Cumhuriyet Yürüyüşü on binleri buluşturacak

Nilüfer, Cumhuriyet Bayramı’nın coşku ve gururunu yaşamaya hazırlanıyor. Nilüfer Belediyesi’nin 29 Ekim Perşembe günü düzenleyeceği Cumhuriyet Yürüyüşü’nde tüm halk, Cumhuriyet Bayramını hep birlikte barış mesajları vererek kutlayacak.

 

Cumhuriyet Bayramı yürüyüşü öncesinde Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, gecede konser verecek olan sanatçı Fahir Atakoğlu ile birlikte Cumhuriyet Bayramı Basın Toplantısı düzenleyecek. Sheraton Bursa Hotel’de gerçekleştirilecek olan toplantı saat 15.30’da başlayacak.

 

Basın toplantısının ardından da herkes Cumhuriyet yürüyüşünde buluşacak. Yürüyüş, önceki yıllarda olduğu gibi Nilüfer’de kutlamaların önemli bir merkezi haline gelen Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda düzenlenecek.


Tarihi yürüyüş saat 19.00’da Acıbadem Kavşağı’nda başlayacak. Yürüyüş, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve protokolün de katılımıyla Fatih Sultan Mehmet Bulvarı boyunca devam edecek. “Benim Cumhuriyetim! Cumhuriyet Benim!” sloganıyla düzenlenen yürüyüşe önceki yıllarda olduğu gibi yine on binlerin ellerinde bayraklarla katılması bekleniyor. Bu yıl yaşanan terör olayları, şehitlerimiz ve yaşamını yitiren canlar için ‘sessiz’ olarak gerçekleştirilecek yürüyüş Hastane Alanı’nda son bulacak. Hastane Alanı’ndaki programda ilk Kadın Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ’ın Bursalılar için hazırladığı ‘Cumhuriyet Manifestosu’ hep birlikte izlenecek. Ardından da Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Cumhuriyet Bayramı konuşmasını yapacak. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Fahir Atakoğlu Konseri ile devam edecek. Saat 21.00’de başlayacak konserde Şef Hakan Aksoy yönetimindeki Senfonik Orkestra, vokaller Dilek Türkan ve Meyra eşliğinde günün anlamını herkese yaşatacak muhteşem bir konser verecek.


Bozbey: Barış İçin Yürüyelim

 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey 29 Ekim Perşembe günü gerçekleştirilecek yürüyüşe tüm halkı davet etti.  “En büyük bayramımız olan 29 Ekim Cumhuriyet bayramını Nilüferliler olarak, Bursalılar olarak, gelin bir kez daha Nilüfer’de FSM Bulvarı’nda hep beraber kutlayalım” diyerek çağrıda bulunan Başkan Bozbey, herkesten tüm dünyaya Nilüfer’den barış mesajı iletmelerini istedi. Bozbey “Bu mesajı herkesin duymasını sağlayalım çünkü Nilüfer’de Cumhuriyet bir başka kutlanıyor. Yıllardır 29 Ekim deyince Nilüfer akla geliyor. Yüz binler FSM Bulvarı’nda buluşuyor ve Hastane Alanı’nda bir araya gelerek o coşku doruğa tırmanıyor. Onun için sizlerle 29 Ekim günü saat 19.00 itibari FSM Bulvarı’nın başında Acıbadem Kavşağı’nda buluşalım istiyorum. Çoluk çocuk, yaşlı genç, kadın erkek herkesi oraya bekliyoruz. Gelin bu yıl kaybettiğimiz canlar ve şehitlerimiz için sessizce yürüyerek bu olgunluğu göstererek dünyaya bir mesaj da bu şekilde verelim. Gelin o gün omuz omuza hep beraber barış için yürüyelim ve dünyaya Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük bayramı olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın nasıl kutlandığını halk olarak beraberce gösterelim” diyerek herkesi yürüyüşe katılmaya davet etti.