haber

Nilüfer’de demokrasi çarkı saat gibi işlemeye başladı

Nilüfer Belediyesi Strateji Geliştirme  Müdürlüğü tarafından mahalle muhtar ve mahalle komitesi temsilcileriyle düzenlenen atölye çalışmalarında “ Nasıl Bir Nilüfer İstiyoruz?” sorusunun yanıtı arandı. Nilüfer Belediyesi tüm çalışmalarının odak noktasına “Demokrasi  Kenti Nilüfer” anlayışını yerleştirdi. Son Meclis toplantısında meclis komisyonlarının usul ve esaslarını belirleyerek Türkiye’de bir ilke imza atan ve üst yapıda değişiklik yapan Nilüfer Belediyesi, aynı anlayışın tabana  yayılması için de süratle harekete geçti.


Nilüfer Belediyesi Strateji Geliştirme  Müdürlüğü tarafından Dernekler Yerleşkesi’nde, muhtar ve mahalle komite temsilcilerinin  katıldığı geniş çaplı bir atölye çalışması düzenlendi. Çalışmaya Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katılarak, katılımcılara başarılar diledi.


Atölye çalışmalarının açılış konuşmasını yapan Strateji Geliştirme Müdürü Derya Özgök Nilüfer’deki demokrasi anlayışına dikkat çekti. Özgök; “ Önce insan” diyerek gelecek beş yıl için altı odak noktayla sosyal yerel yönetim anlayışımızı şekillendiriyoruz: Demokrasi, özgürlük, katılımcılık, sosyal belediyecilik, etik, eşitlik. Bu değerlerin aralarında önem ya da sıralama farkı yoktur.  Bunun da ötesinde birbirini açıklar, tamamlar, destekler ve sınırlar. Temel odak noktalarımız tabandan tavana yayılan bir anlayışın ürünü olarak, toplumun bütün kesimlerinin yönetimde söz sahibi olacağı bir yönetim anlayışıdır,” dedi.


Nilüfer Belediyesi Eşitlik Birimi Sorumlusu Canan Kızılaltun da engelliler, yaşlılar gibi dezavantajlı guruplar için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çalışmada Nilüfer;  Kırsal Alan Çalışma Gurubu  ve Üç Merkez Mahalle Grubu olmak üzere dört dilime ayrıldı. Kırsal Alan çalışma Gurubu’nun oturumlarına Nilüfer Belediyesi Çevre Danışmanı Arca Atay, Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nden Aslıhan Oktay  başkanlık etti. Diğer üç merkez mahallerinin oturumlarını da  Derya Özgök ile Nilüfer Kent Konseyi Mahalle Komiteleri Sorumlusu İkbal Polat yönetti.


Gün boyu süren çalışmalarda muhtar ve mahalle komitesi temsilcileri “Nasıl Bir Nilüfer İstiyoruz?” ana başlığında toplanan farklı konulardaki öneri ve düşüncelerini açıklayarak, kayda geçirdiler.  Muhtar ve mahalle komitesi temsilcileri şu sorular hakkında öneri ve görüş bildirdiler: “Nilüfer Belediyesi’nin çalışmalarında öncelik verilmesini gerekli gördüğünüz alanlar nelerdir?”, “Nilüfer Belediyesi’nin çalışmalarında iyi olduğu düşündüğünüz alanlar nelerdir?”, “Nilüfer Belediyesi faaliyet alanlarına ilişkin olarak hangi çalışmaları gerçekleştirmelidir?”


Diğer yandan kırsal mahalle çalışlarında “Kırsal Gelişim, Tarım ve Hayvancılık, Katılımcılık, Kırsal Alan Planlaması ve Estetiği, Kültürel Mirasın Korunması, Yol bakım ve Onarım, Park ve Yeşil Alanlar, çevre, temizlik, Enerji, Kültür ve Sanat, Sosyal Hizmetler, Spor ve Afet Yönetimi” konularında öneri ve görüş istendi. Toplantıda ortaya konan öneriler gelecek hafta düzenlenecek Stratejik Planlama Çalıştayı’na zemin oluşturacak.