Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl 9’ncusu düzenlenen “En Çalışkan Kim?” kampanyası kapsamında yaklaşık 500 öğrenciye bisiklet dağıtıldı. Nilüferdeki bütün ilk ve ortaokullardan en başarılı öğrenciler hediye bisikletlerini almak için aileleri ile birlikte Konak Kapalı Pazar alana geldi. Törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve çok sayıda okul idarecisi katıldı.

 

Dağıtım törenine konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bisiklet, sağlığımız için faydalıdır. Bisiklet, bütçemiz ve dünyamız için faydalıdır. Ben her zaman söylüyorum, bisiklet en çevreci ulaşım aracıdır. Biz de bisikletin yaygınlaşması için elimizden geleni yapıyoruz. Çünkü çevre ve doğal yaşam kenti Nilüfer’e yapılabilecek katkıların en güzeli budur. Çocuklarımız yine burada, hepsinin gözleri pırıl pırıl. Öncelikle her birini çalışkanlıkları için kutluyorum. 9 yıldır, Nilüfer’de “En Çalışkan Kim” kampanyamızla çocuklarımızın, gençlerimizin başarılarını ödüllendiriyoruz. Çocuk düşlerinde, belki de en çok yer tutan bisiklet hayalini gerçeğe çeviriyoruz,” dedi.

 

Çevre bilinci ve bisikletin çevreye olan katkısına da değinen Bozbey, “Çocuklar, sizlerden bir isteğim de olacak. Biz her yıl bisikletleri, bu aksesuarlarla birlikte dağıtıyoruz. Bisikletlerinizi mutlaka kask ve dizliklerinizle kullanın. Bu yıl, yine toplam 500 öğrencimize bisiklet dağıtıyoruz. Şimdiye dek 4 binin üzerinde bisikleti, Nilüferli çocuklarla buluşturduk. Nilüfer, geleceğe yaptığımız bu yatırımlar sayesinde güzelliklerini, değerlerini koruyan bir kent olarak kalacaktır,” diye konuştu.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya da, Nilüfer Belediyesi’nin başarılı öğrencilere bisiklet dağıtmasının örnek bir davranış olduğunu belirterek, “Nilüfer Belediyesi bu kampanya ile çocuklarımızı başarıya teşvik ediyor. Bu anlamlı ve verimli hizmet için Nilüfer Belediyesi’ni kutluyorum. Anlamlı ödülün yanında çevreci bir araçta hediye ediyoruz. Mutlaka çocuklar, trafik kurallarına uyunuz,” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından bisiklet dağıtımı yapıldı. Bisikletlerini alan çocuklar başarılı bir eğitim öğrenim yılını geride bırakmanın ve hediyelerine kavuşmanın mutluluğu ile evlerinin yolunu tuttu.

 

Nilüfer’de bir bisiklet dağıtımı töreni de Mithat Enç Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’nde yapıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de katıldığı törende engelli 31 öğrenciye bisikletleri teslim edildi. Öğrencilerin mutluluğu yüzlerinden okunurken Başkan Mustafa Bozbey, öğrencilere keyifli bir tatil dileğinde bulundu.