haber

Nilüfer’de engeller aşılıyor

Türkiye’de ilk olarak Nilüfer Belediyesi tarafından kurulan Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi dezavantajlı gruplara yönelik örnek projelere imza atmaya devam ediyor. “Demokrasi, Eşitlik, Vicdan Kenti”  olma yolunda dezavantajlı grupların sorunlarına çözüm bulmayı hedefleyen Nilüfer Belediyesi ve Türkiye’de örnek çalışmalara imza atan Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği, Nilüfer’de bulunan engellilerin sağlık, eğitim ve kişisel ekipmanlarının karşılanması için ortak protokole imza attı.

 

Nilüfer’de yaşayan dezavantajlı grupların ihtiyaçlarının giderilmesi için düzenlenen protokol törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Demirel, Okyanus Gönüllü Borusanlılar Platformu’ndan Serdar Özkaleli ve Neslihan Koçer Ersoyak, Nilüfer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Bircan Uysal ve çok sayıda davetli katıldı.

 

“Önce İnsan” ilkesiyle Nilüfer’de yaşayan tüm canlıların mutluluğunun peşinde olduklarını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Dezavantajlı grupların sorunlarını paylaşarak, destek olarak, daha kaliteli ve herkes için yaşanabilir bir kent kurmak istiyoruz. Onların yaşam kalitelerini attırmak en önemli hedefimiz” şeklinde konuştu.

“Dezavantajlı gruplara yönelik sosyal hizmet ve destek faaliyetlerimizi daha da geliştireceğiz” diyerek sözlerine devam eden Mustafa Bozbey, imzalanan protokolle birlikte Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği’nin Nilüfer’de yaşayan engellilerin yaşam kalitelerini arttıracağını kaydetti.

 

Türkiye’de yaklaşık 9 milyon engelli bulunduğunun altını çizen Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Demirel de hedeflerinin dünya modeli oluşturmak olduğunu söyledi. Kemal Demirel, engellilerin hayatın içinde yeterince yer alamadığını kaydederek, “Nilüfer’de yaşayan engellilere el uzatacağız,” dedi.

 

Dezavantajlı grupların sağlık, eğitim ve kişisel ekipmanlarının sağlanması için imzalanan protokol töreninde Okyanus Gönüllü Borusanlılar Platformu ise, iki Nilüferli engellinin tedavisini üstlendi.