haber

Nilüfer’de engelli bireylere aileleriyle birlikte ücretsiz tatil

Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Nilüfer Belediyesi, Türkiye’de örnek bir projeyi daha hayata geçirmek için gün sayıyor. Toplumun her kesiminden insana eşit ölçüde hizmet vermeye çalışan Nilüfer Belediyesi, bu anlamda engelli birey ve yakınlarına yönelik projelerden biri olan ‘Bizim Bahçe Tatil Köyü’nü, yakın zamanda hayata geçirecek. Sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin düzenleneceği Bizim Bahçe Tatil Köyü’nde konuklar, hem tatil yapabilecek hem de sosyalleşme imkanı bulacak. Alaaddinbey Mahallesi’nde 4 bin 643 metrekare alan üzerine kurulan Bizim Bahçe Tatil Köyü, her biri 60 metrekare olan 7 ahşap ev, sosyal tesis, spor salonu, spor sahası, sağlıklı yürüyüş alanı, engelli-engelsiz çocukların kullanımına uygun oyun parkı ve yeşil alanlarıyla farklılık yaratıyor.

Ücretsiz tatil imkanı

Engelli bireylerin, aileleriyle birlikte ücretsiz olarak kısa süreli tatil yapma fırsatı bulacağı Bizim Bahçe Tatil Köyü’nde her şey en ince ayrıntısına kadar düşünüldü. Evlerin mutfak ve banyoları dahil olmak üzere tüm alanları evrensel tasarım kuralları çerçevesinde engelli bireylerin kullanımına uygun olarak inşa edilen Bizim Bahçe, konforlu bir tatil fırsatını ücretsiz olarak vermeyi amaçlıyor.

Bursa’da yaşayan tüm engellilere hizmet verecek

Çalışmalarında sona gelinen Bizim Bahçe’de bulunan 5 ev, Nilüfer’de yaşayan engelli bireyler ve ailelerine, diğer 2 ev de Nilüfer dışındaki ilçelerde ikamet eden vatandaşlara hizmet verecek. Bizim Bahçe’de bulunan evlerin her biri 5 kişilik kapasitesiyle engelli bireylerle birlikte yakınlarına da dinlenme imkanı sunacak.  

Kayıtlar başvuru sırasına göre olacak

Engelli bireylerin ve beraberlerindeki yakınlarının faydalanabileceği Bizim Bahçe Tatil Köyü’nden yararlanmak isteyenler, yüzde 40 ve üzeri engelli sağlık kurulu raporu ile başvuru yapılabilir. Başvurular, Nilüfer Belediyesi’nin 444 16 03 numaralı çağrı merkezinden veya dilekçe yoluyla alınacak. Daha çok vatandaşa hizmet verilebilmesi amacıyla rezervasyon süreleri 7 gün ile sınırlandırılan Bizim Bahçe’de kayıtlar başvuru sırasına göre işleme sokulacak.